Obuolių pyragas su brendžiu ir prieskoniais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Obuolių pyragas su brendžiu ir prieskoniais
Obuolių pyragas su brendžiu ir prieskoniais
Obuolių pyragas su brendžiu ir prieskoniais
Obuolių pyragas su brendžiu ir prieskoniais
Autorius apie receptą: Prasideda obuolių sezonas! Ir pirmas patiekalas su kuriuo man asocijuojasi obuoliai tai būtinai obuolių pyragas. Prasideda obuolių sezonas! Ir pirmas patiekalas su kuriuo man asocijuojasi obuoliai tai būtinai obuolių pyragas. Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų kvietinių miltų
260 gramų sviesto (šalto)
160 gramų kreminio sūrio
40 gramų cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
Įdarui:
1 žiupsnis druskos
800 gramų obuolių
50 mililitrų citrinos sulčių
50 mililitrų brendžio
50 gramų cukraus
40 gramų kukurūzų krakmolo
1 vienetas citrinos žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (gvazdikėlio, imbiero, muskatinio riešuto, cinamono, kardamono)
Aptepimui:
šiek tiek pieno (nebūtina)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įdarui obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Užpilti ant jų citrinų sultis ir brendį, permaišyti, tada suberti cukrų, citrinos žievelę, prieskonius ir krakmolą ir palikti pastovėti.
2.
Tešlai kombaine sumaišykite miltus, cukrų, sviestą, druską ir cinamoną iki šlapių trupinių. Tada dėkite sūrį ir dar permaišykite viską iki vientisos konsistencijos.
3.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, viena dalis turi būti šiek tiek didesnė - pagrindui, mažesnė - viršui. Tešlos gabaliukus įvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.
4.
Po valandos išimkite pagrindo tešlos dalį ir iškočiokite, suformuokite formoje pyrago dugną su kraštais, tada dėkite įdarą ir ant viršaus uždenkite kitą tešlos dalį (mažesnę) prieš tai ją iškočiokite ir padarykite skilutes (aš dariau mini sausainio forma). Kraštus gerai suklijuokite. Prieš kepant, viršų galite aptepti trupučiu pieno ir pabarstyti cukrumi.
5.
Kepkite pyragą iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital