Obuolių pyragas Šarlotė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Obuolių pyragas Šarlotė
Obuolių pyragas Šarlotė
Obuolių pyragas Šarlotė
Autorius apie receptą: Alyviniai obuoliai jau gausiai krenta žemėn ir primena vaikystę, kai ryte į dviračio bagažinę prisigrūsdavau tokių krituolių ir mindavau į ganyklas, vaišinti arklių. Alyviniai obuoliai jau gausiai krenta žemėn ir primena vaikystę, kai ryte į dviračio bagažinę prisigrūsdavau tokių krituolių ir mindavau į ganyklas, vaišinti arklių. Griauždavau obuolius, gulėdama pievoje ir mojuodama sklandytuvams. Atsikandus kąsnį alyvinio visad akyse tos pievos. Dabar pievoje nebesiguli, sklandytuvų danguje nebėr, tad laisvą laiką naudoju vasaros gėrybių kimšimui į stiklainius ar džiovykles. Alyviniai obuoliai labai tinka kompotų ir obuolienių gamybai, bet iš dužusio obuolio obuolienės nebeišvirsi, bent truputį papuvusi įdauža gali sugadinti visą puodo turinį. Tad tokius krituolius verčiu obuolių pyragu. Šis pyragas nepaprastai greitai pagaminamas, o ir produktų nereikia sverti, tobula! Pagrindinius produktus matuoju stikline ar puodeliu, kurio tūris apie 200-250ml. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai obuolių (didesnių arba 8-10 mažesnių)
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė rudojo cukraus (arba balto, apytikriai 175 gramų)
1 stiklinė kvietinių miltų (apytikriai 160 gramų)
3 šaukštai tyro aliejaus (bekvapio)
1 šaukštelis sodos (arba kepimo miltelių)
1 šaukštelis obuolių acto (jei naudojate sodą)
0.5 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplaku su cukrumi, greitam variantui naudoju elektriniu plaktuvą, bet jo neturint tai galima daryti tiesiog šakute. Plaku kol masė padidėja, tampa balta ir pilnai ištirpsta cukrus.
2.
Tuomet pilu aliejų, pamaišau ir beriu miltus. Jei naudoju kepimo miltelius, juos įmaišau kartu su miltais. Suku masę, kol nelieka gumuliukų. Tešla gaunasi pakankamai skysta, taip ir turi būti.
3.
Obuolius pjaunu perpus, išimu sėklalizdžius, pašalinu dužusias vietas ir supjaustau nemažais kubeliais.
4.
O soda ir actas? – juos naudoju prieš pat kepant, sodą laikau dideliame šaukšte virš tešlos ir lėta srovele pilu actą, susidariusias putas įmaišau, tešlą pilu į kepimo formą (naudoju silikoninę), suberiu obuolius, juos truputį šaukštu paspaudžiu, kad giliau panirtų ir galiausiai tolygiai apiberiu cinamonu.
5.
Formą dedu į orkaitės vidurį, jungiu 180C kaitrą ir kepu apie 40 minučių. Ar pilnai iškepė, tikrinu mediniu pagaliuku, įbedu į pyragą ir ištraukus jis turi būti sausas. Tik būtinai beskite į pačią tešlą, ne į obuolį, jame pagaliukas visada bus šlapias.
6.
Valgome ir karštą, ir atvėsusį, ir laikytą šaldytuve. Labai ilgai ir nelaikome, tai greičiausiai iš lėkščių dingstantis pyragas.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital