1.
Sviestą išimti iš šaldytuvo, palaikyti kelias valandas kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
2.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, eritritolį, cinamoną ir druską.
3.
Sviestą supjaustyti gabaliukais sudėti į miltų mišinį ir rankomis minkyti, kol gausis vientisas tešlos rutuliukas, kurį galima bus iškočioti. Tešlą padalinti į dvi dalis.
4.
Obuolius nulupti, išvalyti, supjaustyti gabaliukais.
5.
Didelėje keptuvėje (puode, wok tipo keptuvėje) ištirpinti sviestą, supilti sirupą, vandenį, cinamoną, pakaitinti, kol užvirs.
6.
Sudėti obuolius, sumažinus kaitrą, vis pamaišant kepti obuolius apie 5min, kol jie karamelizuosis ir suminkštės.
7.
Kepimo formą (naudojau 25 cm skersmens) patepti riebalais. Vieną tešlos dalimi iškloti kepimo formos dugną (spausti rankomis, kad maždaug lygiai pasiskirstytų visa tešla). Tada sudėti karamelizuotus obuolius.
8.
Kitą tešlos dalį iškočioti ir apipjauti šiek tiek didesniu ratu, nei kepimo forma. Uždengti obuolių sluoksnį, paspausti kraštus.
9.
Kepti apie 50 min. 180C orkaitėje.
10.
Iškepus, leisti pyragui atvėsti.
11.
Išsikirpti moliūgo formos kontūrą (akis, nosį, burną ir kraštą), sudėlioti detales ant pyrago ir gausiai apiberti cukraus pudra. Nuimti popierinius trafaretus.