Kokosinis varškės ir šokolado pyragas

AUTORIUS:
Vanda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Kokosinis varškės ir šokolado pyragas
Autorius apie receptą: Labai labai skanus pyragas. Man jis pats skaniausias gerai atšalęs, tad kepu išvakarėse ir bent per naktį palaikau šaldytuve. Jeigu nemėgstate kokoso, galite jo nedėti, vis tiek Labai labai skanus pyragas. Man jis pats skaniausias gerai atšalęs, tad kepu išvakarėse ir bent per naktį palaikau šaldytuve. Jeigu nemėgstate kokoso, galite jo nedėti, vis tiek bus skanu. O jeigu kada norėsite dar labiau šį pyragą pagerinti, pakeiskite dalį varškės (kokį trečdalį ar pusę) į maskarponę. Tada jis gausis dar kremiškesnis ir tiesiog sutirps burnoje. (...daugiau) Vanda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
80 gramų sviesto
Įdarui:
800 gramų varškės (geriausia - kreminės)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
200 gramų grietinės
100 gramų juodojo šokolado
100 gramų kokoso drožlių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. 26 cm skersmens formos, nuimamais kraštais, dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sutrupinkite sausainius (galima juos sutrinti kavamalėje arba virtuviniu kombainu). Ištirpinkite sviestą. Sumaišykite sausainių trupinius su tirpintu sviestu ir šia mase, spusteldami pirštais, išklokite kepimo formos dugną ir suformuokite ~ 1 cm aukščio sieneles.
3.
Pagrindą kepkite orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir palikite atvėsti. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 C.
4.
Ištirpinkite šokoladą. Kol šokoladas tirpsta, dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, išmaišydami po kiekvieno. Sudėkite kokoso drožles ir išmaišykite. Supilkite varškės masę ant formoje esančio sausainių pagrindo. Paskleiskite šokoladą ant viršaus ir naudodami peilį šiek tiek pamaišykite varškės ir šokolado mases, kad gautųsi dekoratyvios bangelės.
5.
Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie 1 valandą. Tada orkaitę išjunkite, jos dureles praverkite ir leiskite pyragui orkaitėje lėtai atvėsti. Prieš patiekdami pyragą palaikykite bent kelias valandas (o geriausiai per naktį) šaldytuve. Skanaus!
AUTORIUS: Vanda
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (7)
audra
2017-03-28 22:17
Dabar iskepiau,bet Kai iskepiau istraukiau IS orkaites,kur pyliau sokolada ,suskilinejo,kazin kodel? ATSAKYTI
Adrija
2017-04-05 23:16
Geriausiai siam pyragui leisti letai atvesti orkaiteje (isjungus orkaite ir truputi praverus jos dureles), kad varskes mase atvestu pamazu, tada neturetu suskilineti, o kai vesta greitai, tada varske ir sokoladas vesta skirtingu tempu ir gali suskilti. Bet jeigu taip nutiktu, galima tiesiog pyrago virsu papuosti plakta grietinele ir uzmaskuoti :) ATSAKYTI
Vitalija
2011-04-09 19:32
Atrodo labai skaniai, reikes pameginti :) ATSAKYTI
Ernesta
2010-08-20 17:04
labai skanus pyragelis.super skonis. ATSAKYTI
Saule
2010-08-19 10:49
Na man tai nerealiai skanus pyragas gavosi! tik labai svarbu neperkepti, nepjaustyti karsto ir pries valgant bent pora valandu palaikyti saldytuve. Tada jis susistovi, sustingsta ir pirstus apsilaizysit! ATSAKYTI
Liepa
2010-04-07 11:42
Ir zinoma taip skanus :) ATSAKYTI
Liepa
2010-04-07 11:41
Koks puikus pyragas, pasigaminome su mociute labai grazus! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital