Autorius apie receptą:
Tai senovinė obuolienė su daug cukraus ir ilgai verdama. Mūsų akimis nelabai sveika, betgi taip skanu, o mano vaikystėje kiekviena šeimininkė taip gamino. Pernai ir aš buvau
Tai senovinė obuolienė su daug cukraus ir ilgai verdama. Mūsų akimis nelabai sveika, betgi taip skanu, o mano vaikystėje kiekviena šeimininkė taip gamino. Pernai ir aš buvau išsivirusi, kaip tik radau stiklainiuką dar - baisiai apsidžiaugiau, ne tik dar kartą pasidžiaugiau jos skoniu, bet tiks irgi senoviniam trupinių pyragui.
(...daugiau)(...mažiau)
Regina
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
5 kilogramai
obuolių
(mišrių)
3 kilogramai
cukraus
100 gramų
vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nulupti, pailgai smulkiai supjaustyti obuolius. Obuolius sumaišyti su cukrumi. Gali pastovėti kelias valandas.
2.
Obuolius perdėti į storadugnį puodą, pilti vandenį. Užvirti.
3.
Kai užvirs, sumažinti tuoj pat ugnį ir lėtai maišant virti uždengtą, vis pamaišant. Tai truks valandą ar pusantros valandos. Labai kliuka virimo pabaigoje, o obuoliai turi būti ištirpę.
4.
Kai obuolių jau nėra, spalva jau rausva, reikia pasemti obuolienės, įpilti šaukštelį į lėkštutę, ir žiūrėti, ar sustingsta. Jei taip, virimas baigtas.
5.
Supilti į iškaitintus stiklainius, užsukti sandariai ir padėti kambaryje, suvyniojus šiltai. Po to laikyti rūsyje, ar vėsiau. Saldesnio gyvenimo!