Autorius apie receptą:
Žemaičių blynai mūsų namuose labai retas svečias. Bet visa šeimyna juos taip skaniai valgė, jog pasižadėjau sau, kad jie bus gaminami dažniau. Net pati mažiausioji, kuri
Žemaičių blynai mūsų namuose labai retas svečias. Bet visa šeimyna juos taip skaniai valgė, jog pasižadėjau sau, kad jie bus gaminami dažniau. Net pati mažiausioji, kuri nelabai nori mėsos, suvalgė beveik visą blyną.
(...daugiau)(...mažiau)Monika, Fėjos virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
8 vienetai
bulvių
1 vienetas
kiaušinių
4 šaukštai
miltų
1 šaukštas
krakmolo
0.5 šaukštelio
druskos
Įdarui:
250 gramų
kiaulienos
1 vienetas
svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išvirkite su lupenomis. Išvirtas bulves nulupkite, sumalkite, įmuškite kiaušinį, suberkite druską, miltus ir krakmolą. Viską išmaišykite ir gerai išminkykite tešlą.
2.
Kiaulieną išvirkite (man šiuo klausimu puikiausiai pasitarnauja greitpuodis), sumalkite ir sumaišykite su kepintu svogūnu. Svogūną galima mesti kartu su mėsa į greitpuodi, o išvirus kartu sumalti.
3.
Formuoti norimo dydžio blynus, dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti ant nedidelės liepsnos. Mes valgėme su grietine. Skanaus!!