Autorius apie receptą:
Labai aromatingas, kvapnus ir be galo skanus slyvų džemas. Namuose mes jį net vadiname slyvų nutella. Cukraus kiekį galite koreguoti pagal slyvų saldumą ir savo skonį. Šokoladą
Labai aromatingas, kvapnus ir be galo skanus slyvų džemas. Namuose mes jį net vadiname slyvų nutella. Cukraus kiekį galite koreguoti pagal slyvų saldumą ir savo skonį. Šokoladą patariu rinktis juodą, kokybiškesnį, tada džemas bus dar skanesnis. Aišku, jeigu jo po ranka neturite, galite pakeisti 2-3 šaukštais kakavos, bet su šokoladu man skaniau.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
slyvų
(naudojau vengrines)
1 kilogramas
cukraus
200 gramų
juodojo šokolado
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
1 šaukštelis
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš slyvų išimu kauliukus ir jas sutrinu elektriniu trintuvu iki tyrelės. Jeigu trintuvo neturite, galite permalti mėsmale.
2.
Slyvų tyrę pilu į puodą ir verdu ant nedidelės ugnies vis pamaišydama apie pusvalandį, kol masė sutirštėja. Tada pilu cukrų ir verdu dar apie pusvalandį, kol džemas jau būna tirštas. Cukrų galima pilti ir iškart virimo pradžioje, bet tada džemas labiau svyla, dažniau reikia maišyti, tad taip daryti nepatariu :)
3.
Į džemą beriu cinamoną, vanilinį cukrų, pasmulkintą šokoladą ir gerai išmaišau, kad šokoladas tolygiai ištirptų.
4.
Dar kartą džemą užkaitinu ir karštą supilstau į švarius, iškaitintus stiklainius. Užsuku karštu vandeniu nuplikytais dangteliais, apverčiu stiklainius dangteliais žemyn, apkloju šilta kaldra ir palieku visiškai atvėsti.