Nostalgiški sausainiai "Vilnius"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nostalgiški sausainiai "Vilnius"
Nostalgiški sausainiai "Vilnius"
Nostalgiški sausainiai "Vilnius"
Nostalgiški sausainiai "Vilnius"
Nostalgiški sausainiai "Vilnius"
Autorius apie receptą: Laiko patikrinti, nostalgiški ir be galo skanūs. Laiko patikrinti, nostalgiški ir be galo skanūs. Viktorija, Gaminame ir mėgaujamės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
250 gramų kvietinių miltų
170 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
120 gramų cukraus
Glajui:
380 gramų cukraus pudros
50 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
40 gramų vandens
10 gramų kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, išplakti elektriniu trintuvu arba konditerine šluotele iki vientisos masės (plakti apie 5-6 min). Masė turi būti puri ir šviesi.
2.
Į dubenį su paruošta mase po vieną įmušti kiaušinius, kas kartą gerai išmaišant. Būtina kiaušinius naudoti kambario temperatūros, nes jei kiaušiniai bus šalti, masė nebus vientisa ir sukris gabaliukais.
3.
Į dubenį su masę įsijoti miltus ir viską gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį (arba į šaldymui skirtą maišelį ir nukirpus mažą kamputį) ant kepimo popieriaus padaryti nedideles “dešreles” kadangi kepdami sausainiai pasidaro plokštesni, tad formuoti juos kiek į aukštį ir atokiau vieną nuo kito, kad nesuliptų kepdami.
5.
Kepti įkaitintoje iki 190 C orkaitėje 8-10 min. Iškepus palikti atvėsti.
6.
Glajui į dubenį berti cukraus pudrą, dėti sviestą, pilti vandenį.
7.
Dubenį dėti virš garų vonelės ir pašildyti masę, kad lengviau būtų išmaišyti.
8.
Tuomet padalinti į dvi dalis, į vieną dalį įmaišyti kakavos miltelius. Sudėti į konditerinius maišelius.
9.
Ant iškepusių sausainių išspausti paruoštus kremus, palikti bent jau 2-3 val., ir leisti glajui sutvirtėti. Geriausia palikti per naktį.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital