Netikras zuikis amerikietiškai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Netikras zuikis
Netikras zuikis
Netikras zuikis
Autorius apie receptą: Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus pilamas saldus pomidorų padažas, na ir dar į zuikio sudėtį įeina paprikos ir Nuo lietuviškojo netikro zuikio amerikietiškasis skiriasi tuo, jog ant netikro zuikio viršaus pilamas saldus pomidorų padažas, na ir dar į zuikio sudėtį įeina paprikos ir čederio sūris. Netikro zuikio gaminime galite naudoti tiek džiūvėsėlius, tiek sudžiūvusį batoną. Jei naudosite batoną, tuomet jį išmirkykite piene, kad taptų minkštas ir gerai įsiminkytų į faršą. Druskos galite dėti pagal savo skonį. Tik nepamirškite, kad druskos kiekis priklauso ir nuo čederio sūrio sūrumo, tad linkiu nepersūdyti. Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų jautienos faršo (neriebaus)
500 gramų kiaulienos faršo (neriebaus)
1 stiklinė čederio sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės pieno
1 vienetas žaliosios paprikos (didelės)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didelio)
5 šaukštai maltų džiūvėsėlių (arba 2 - 3 riekių džiovinto batono)
4 skiltelės česnako
1 šaukštas garstyčių
1 šaukštas tabasko padažo (ar kito aštraus, skysto padažo)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
Padažui:
0.5 stiklinės pomidorų padažo
3 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis baltojo vyno acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną nulupamne, susmulkiname. Papriką taip pat susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame susmulkintą svogūną ir papriką. Kepame and vidutinės ugnies, kol suminkštėja. Po to suberiame susmulkintus česnakus ir dar pakepiname pora minučių. Paliekame atvėsti.
2.
Viename inde gerai išmaišome mėsą su kiaušiniais, džiūvėsėliais, prieskoniais, aštriu padažu, garstyčiomis, pienu ir sūriu. Įmaišome atvėsusias daržoves.
3.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
4.
Viename inde sumaišome pomidorų padažą, cukrų ir vyno actą. Maišome, kol nelieka cukraus gumulėlių.
5.
Kepimo formą, kurioje kepsite netikrą zuikį, ištepkite sviestu ar aliejumi. Aš kepiau keturkampėje kepimo formoje su aukštesniais kraštais. Iš mėsos suformuojame pailgą apvalų netikrą zuikį, viršų aptepame padažu.
6.
Kepame įkaitintoje orkaitėje 1 h 10 min. Po to išjungiame orkaitės kaitrą ir dar paliekame 10 min pastovėti orkaitėje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital