1.
Sausainius smulkiai sutrinkite ir sumaišykite su cukrumi ir tirpintu sviestu. Pergamentiniu popieriumi išklokite atsegamos torto formos dugną, sudėkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir paspauskite prie dugno. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2.
Pirmam sluoksniui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Palikite atvėsti iki šiltumo.
3.
Obuolus nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite 1,5 cm dydžio kubeliais.
4.
Supjaustytus obuolius sudėkite į keptuvę, įpilkite vandens, citrinos sulčių, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir įtarkuokite citrinos žievelę.
5.
Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, apie 8-10 minutes nuo užvirimo, kol obuoliai suminkštės. Palikite atvėsti iki šiltumo.
6.
Į šiltą obuolių masę įpilkite ištirpintą šiltą želatiną ir gerai išmaišykite. Atvėsinkite.
7.
Atvėsusią obuolių masę sudėkite ant paruošto sausainių pagrindo, išlyginkite ir dėkite į šaldymo kamerą 10-15 min., tada dėkite į šaldytuvą, kad apstingtų.
8.
Antram sluoksniui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
9.
Iki standumo išplakite grietinėlę. Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų, sudėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite. Maišant, plona srovele supilkite atvėsintą želatiną ir viską gerai išplakite.
10.
Supilkite masę ant obuolių sluoksnio, išlyginkite ir dėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausiai per naktį.