Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais ananasais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais ananasais
Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais ananasais
Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais ananasais
Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais ananasais
Nekeptas jogurtinis tortas su konservuotais ananasais
Autorius apie receptą: Paprastas, lengvai padaromas, bet nepaprastai skanus ir gaivus tortukas. Paprastas, lengvai padaromas, bet nepaprastai skanus ir gaivus tortukas. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
8 vienetai biskvitinių pirštelių
pagal poreikį sirupo (naudojau nuo konservuotų ananasų)
Kremui:
17 vienetų konservuotų ananasų (žiedų)
500 mililitrų jogurto (ananasų skonio)
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens (šalto)
20 gramų želatinos
2 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
Viršui:
250 mililitrų sirupo (naudojau nuo konservuotų ananasų sultis)
60 mililitrų vandens (šalto)
10 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ananasus išimkite iš skardinės ir palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio. Sultis (sirupą) supilkite į dubenį.
2.
20 cm skersmens atsegamos tortinės kraštus apjuoskite (suformuokite aukštas sieneles) acetato juosta, nes kitaip tortas netilps į formą. Formą apvyniokite aliuminio folija, nes sultys (sirupas) gali truputį prasisunkti per kraštus.
3.
Pagrindui sausainius sekundę pamirkykite sultyse (sirupe) ir juos vienu sluoksniu sudėkite ant tortinės dugno.
4.
Ananasų žiedus (8 vnt.) sustatykite aplink tortinės sienelę.
5.
Kremui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
6.
Iki standumo išplakite grietinėlę. Tada supilkite kondensuotą pieną ir šaukštu išmaišykite. Supilkite jogurtą ir vėl išmaišykite.
7.
Ananasų žiedus (3-4 vnt.) supjaustykite gabaliukais ir įmaišykite į jogurto masę.
8.
Maišant, plona srovele į jogurto masę supilkite atvėsintą želatiną, gerai išmaišykite. Masę supilkite ant paruošto pagrindo, išlyginkite paviršių ir dėkite į šaldytuvą arba trumpam į šaldymo kamerą, kad apstingtų.
9.
Supjaustykite 5 vnt. ananasų žiedų ir išdėliokite ant apstingusios jogurto masės.
10.
Viršui želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
11.
Atvėsusią želatiną, maišant, plona srovele supilkite į ananasų sultis (sirupą), išmaišykite ir atsargiai užpilkite ant ananasų.
12.
Padėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausiai per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital