Napoleono pusbrolis su šaltalankiais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Napoleono tortas su šaltalankiais
Napoleono tortas su šaltalankiais
Napoleono tortas su šaltalankiais
Napoleono tortas su šaltalankiais
Autorius apie receptą: Trapios tešlos tortas su šaltalankiais arba Nepoleono pusbrolis! Jeigu mėgstate šias stebuklingas uogytes, tikrai rekomenduoju išbandyti – man įspūdį paliko ir vaizdas, ir Trapios tešlos tortas su šaltalankiais arba Nepoleono pusbrolis! Jeigu mėgstate šias stebuklingas uogytes, tikrai rekomenduoju išbandyti – man įspūdį paliko ir vaizdas, ir žinoma, skonis. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
350 gramų miltų
200 gramų sviesto
100 gramų vandens (ledinio)
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
1 gramas citrinos rūgšties (arba baltojo vyno acto)
Įdarui:
200 gramų sulčių (šaltalankių, naudojau savo spaustas)
60 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
10 gramų miltų
10 gramų krakmolo
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
400 gramų pieno
3 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų sviesto
20 gramų miltų
10 gramų krakmolo
10 gramų vanilinio cukraus
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus ir šaltą pjaustytą sviestą sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki trupinių. Supilkite likusius produktus ir dar truputį pasmulkinkite, kol visas susijungs. Padalinkite tešlą į 11 dalių, suvyniokite į plėvelę ir palikite bent valandai šaldytuve.
2.
Jei neturite smulkintuvo, miltus su sviestu galite susmulkinti peiliu arba miltus paskleisti, o sviestą sutarkuoti tarka ir pirštų galiukais, stengiantis nesušildyti sviesto, sutrinti iki šlapių trupinių. Vandenį paplakite su kiaušiniu ir actu, ir padėkite į kamerą, kad pašaltų. Kai plakinys pašals, supilkite ant trupinių ir greitai permaišykite, kol viskas susijungs. Padalinkite į 11 dalių, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą atšalti.
3.
Ant sviestinio popieriaus iškočiokite 3 milimetrų storio lakštus, išpjaukite norimo dydžio apskritimą ir pabadykite šakute. Kepkite 200 C laipsnių orkaitėje apie 7 - 8 minutes, kepant lakštai išsipučia.
4.
Šaltalankių kremui kiaušinį išsukite su cukrumi, miltais ir krakmolu, supilkite sultis ir kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol sutirštės. Ištepkite 4 lakštus šaltalankių kremų, palikite, kad sustingtų.
5.
Likusį kremą sumaišykite su 340 gramų išplakto sviesto - tai bus kremas torto aptepimui. Jei nuspręsite neaptepti torto, kremą sunaudokite tiesiog pertepimui ar virkite truputį mažiau.
6.
Vaniliniam kremui trynius išsukite su cukrumi ir miltais, supilkite plona srovele užkaitintą pieną ir nuolat maišant kaitinkite ant nedidelęs ugnies, kol sutirštės. Arba pirmiausiai sumaišykite visus produktus, išskyrus sviestą, ir tuomet kaitinkite, nuolat maišant, iki sutirštėjimo. Nukėlus įmaišykite sviestą, uždenkite plėvele ir palikite visiškai atvėsti. Jei skubate, galite sutepti ir dar vos vos šiltu kremu, tuomet kremas greičiau susigers. Jei norit puresnio kremo - sviestą išplakite iki baltumo ir tada įplakite po šaukštą kremo.
7.
Į torto formą, ar ant lėkštės, dėkite lakštą, pertepkite vaniliniu kremu, dėkite lakštą su šaltalankiais, vėl tepkite vanilinio kremo ir taip, kol sudėsite visą tortą. Galiausiai aptepkite visą tortą šaltalankių ir sviesto kremo, ir puoškite pagal savo fantaziją.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital