Autorius apie receptą:
Skanutėlis slyvų sviestas - tai lyg džemas ar uogienė, bet kitokios, švelnesnės, lyg šilkinės konsistencijos ir tekstūros, verdamas su mažiau cukraus nei uogienė, todėl ir
Skanutėlis slyvų sviestas - tai lyg džemas ar uogienė, bet kitokios, švelnesnės, lyg šilkinės konsistencijos ir tekstūros, verdamas su mažiau cukraus nei uogienė, todėl ir mėgautis galima ramiau. Ruošiamas kitaip nei klasikinė uogienė, o skonis tiesiog pasakiškas! Valgyti tinka tiek su blyneliais ar kitais desertais, tiek tiesiog užtepus ant gabalėlio batono ar bandelės.
(...daugiau)(...mažiau)
Renata
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
slyvų
(svoris be kauliukų)
600 gramų
cukraus
2 vienetai
citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas nuplauti, nusausinti, supjaustyti perpus, išimti kaulius, perpjauti dar perpus.
2.
Slyvas sudėti į puodą, užberti cukrumi, įspausti citrinų sultis ir kaitinti ant nedidelės kaitros, kol iš slyvų išsiskyrusios sultys ims kunkuliuoti. Kaitinant nuolat maišyti, kad neprisviltų. Nuo užvirimo kaitinti dar 5 minutes.
3.
Viską sutrinti elektriniu trintuvu. Vėl užvirinti, sumažinti kaitrą iki kuo mažesnės, bet kad masė dar šiek tiek burbuliuotų. Kaitinti apie 1.5 - 2 valandas, kol masė bus tiršta. Nuolat maišyti, kad neprisviltų.
4.
Ar sviestas jau pakankamai tirštas, tikrinti taip: ant šaltos lėkštės (ją prieš tai palaikykite šaldytuve ar šaldiklyje) dėti šaukštą masės ir lėkštę palenkti šonu, masė neturėtų nubėgti, o būti tiršta.
5.
Uogienę išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukti ir palikti atvėsti.