Autorius apie receptą:
Labai dažnas svečias ant mūsu stalo pusryčių metu. Beje, kuo puikiausiai tinka ir kefyras, o ypač šaltibarščių. Iš 2 litrų gaunasi apytikriai 650 gramų Rikotos sūrio.
Labai dažnas svečias ant mūsu stalo pusryčių metu. Beje, kuo puikiausiai tinka ir kefyras, o ypač šaltibarščių. Iš 2 litrų gaunasi apytikriai 650 gramų Rikotos sūrio.
Dalia
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
2 litrai
raugintų pasukų
(naudojau 3.25%)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasukas užšaldyti ir laikyti šaldymo kameroje 2 paras, kad visiškai užšaltų.
2.
Į puodą dėti kiaurasamtį, ant jo marlinę medžiagą. Tuomet dėti šaldytas pasukas ir palikti kol pilnai atitirps. Atitirpimo laikas priklauso nuo kiekio, pavyzdžiui, 1 litras greičiau ištirps, o 2 litrai ištirpsta maždaug po 18 valandų.
3.
Likusi masė ir yra rikotos sūris, kurį labai tinka naudoti tortams, pyragams, virtiniams, lietiniams, užtepėlėms, kepiniams ar skanauti su džemu.
Patarimai:
•
Likusį nubėgusį skystį galima išgerti po stiklinę ryte ir vakare, jis suteikia daug sotumo.