Naminis pomidorų padažas su svogūnais žiemai

AUTORIUS:
Odeta Morozienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Naminis pomidorų padažas su svogūnais žiemai
Naminis pomidorų padažas su svogūnais žiemai
Naminis pomidorų padažas su svogūnais žiemai
Naminis pomidorų padažas su svogūnais žiemai
Naminis pomidorų padažas su svogūnais žiemai
Autorius apie receptą: Toks skanus, tad pasigaminkit, nes tikrai nesigailėsite. Tinka troškiniams, sriubai ruošti, dėti į padažus, ant picos ar kur tik mėgstate. Toks skanus, tad pasigaminkit, nes tikrai nesigailėsite. Tinka troškiniams, sriubai ruošti, dėti į padažus, ant picos ar kur tik mėgstate. Odeta Morozienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 kilogramai pomidorų (prinokusių)
5 vienetai svogūnų
3 vienetai raudonosios paprikos (didelių)
200 gramų cukraus
150 gramų acto
1 galva česnako
4 šaukštai druskos
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis aitriųjų paprikų dribsnių
pagal skonį baziliko
pagal skonį salierų lapų
pagal skonį salierių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus, svogūnus, paprikas, saliero kotus ir lapus bei bazilikus smulkiai supjaustyti.
2.
Į puodą dėti pomidorus, svogūnus, saliero kotus ir paprikas, suberti cukrų, druską, pipirus, kalendrą, kuminą ir aitriųjų paprikų miltelius, kaitinti ant nedidelės kaitros, užvirti ir užvirus virti apie 1 - 1.5 valandos kartais permaišant. Kuo ilgiau virsite, tuo daugiau skysčių nugaruos ir bus tirštesnis padažas.
3.
Kai padažas sutirštės, dėti smulkiai pjaustytą česnaką, smulkintus baziliko ir saliero lapelius, virti apie 10 minučių, tuomet viską sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės, pilti actą, puodą vėl dėti ant kaitros ir užvirti. Kai tik užvirs, nukelti nuo kaitros.
4.
Karštą padažą supilstyti į iškaitintus, švarius stiklainius ir užsukti švariais dangteliais. Stiklainius apversti ant rankšluosčio kakliukais žemyn, šiltai apkloti ir palikti iki kol lėtai atvės. Tuomet laikyti vėsioje vietoje.
Patarimai:
Padažą galima koreguoti pagal savo skonį - naudoti tik maltus pipirus, o jei mėgstate, pagardinti žiupsneliu cinamono.
AUTORIUS: Odeta Morozienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital