1.
Didelės lentos vidury ar ant kito nemažo paviršiaus suberiame tešlai skirtus miltus, imame burokinę tarką ir vis pamiltuojant sutarkuojame iš šaldytuvo išimtą sviestą. Tada viską kapojam dideliu peiliu iki smulkių kruopelių.
2.
Miltų-sviesto masėje padarome duobutę, beriame druską, dedame pusę kiaušinio ir pusę grietinės, ir vėl viską kapojame peiliu, kol maždaug susimaišo. Tada sudedam likusį kiaušinį ir grietinę ir vėl kapojam.
3.
Gerai sukapotus trupinius rankomis suspaudžiam į rytulį, jį padalinam į 6 - 8 lygias dalis, padarom delno dydžio blynelius, suvyniojam kiekvieną į maistinę plėvelę ir padedam į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom.
4.
Po 2 valandų imame po vieną blynelį ir kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus kiek galima ploniau (1 - 2 mm). Gali reiktėti pabarstyti miltais.
5.
Iškočiotą blyną apipjauname pagal norimą dydį. Nuopjovas paliekame ir viską perkeliame į kepimo popieriumi išklotą blėkelę (nuopjovas irgi dėkite šalia, kad iškeptų, nes jomis puošime torto šonus bei viršų).
6.
Kepam iki 200 temp. įkaitintoje orkaitėje kol lengvai parunda.
7.
Iškepę papločiai truputį susitraukia, deformuojasi. Kuo jie daugiau išsipučia, tuo geriau, susidaro daugiau sluoksnių.
8.
Per tas 2 valandas, kol tešla būna šaldytuve, galime išsivirti kremą. Pieną užkaičiame. Cukrų, miltus ir krakmolą atskirai indelyje sumaišome, tada į juos įmaišome paplaktus kiaušinius ir vanilinį cukrų, viską išmaišome.
9.
Gautą tyrelę plona srovele pilame į verdantį pieną ir gerai maišome. Maišant paverdame ~5 min ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
10.
Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakam mikseriu iki purumo, tada plakant vis dedam po šaukštą išvirtos atvėsusios masės.
11.
Ant padėklo, tortinės ar lygios lėkštės dedame paplotį lygiąja puse į apačią, tepame kremu ir dedame kitą paplotį pūslėta puse į apačią, truputį paspaudžiam. Taip surenkam visą tortą. Visi kiti papločiai dedasi pūslėta puse į apacią.
12.
Vieną sluoksnį man patinka pertept juodųjų serbentų ar spanguolių uogiene. Surinkto torto viršų ir šonus taip pat aptepame kremu. Tada sutrupiname keptas nuopjovas ir tais trupiniais apibarstom ir torto viršų, ir šoniukus.
13.
Dedame į šaldytuvą nors per naktį. Kuo ilgiau šaldytuve stovi, tuo tortas būna skanesnis.