Autorius apie receptą:
Dar karštų kepinių aromatas, kuris pasklinda ne tik virtuvėje, bet ir už jos ribų, tai geriausia kepimo namuose dalis, tada tampa taip jauku ir šilta.
Dar karštų kepinių aromatas, kuris pasklinda ne tik virtuvėje, bet ir už jos ribų, tai geriausia kepimo namuose dalis, tada tampa taip jauku ir šilta.
Olga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 35
340 mililitrų
pieno
3 vienetai
kiaušinių
(L dydžio)
175 gramai
kvietinių miltų
100 gramų
cukraus
70 gramų
sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą supjaustykite kubeliais.
2.
Pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, ten pat sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol sviestas ištirps, tada kaitinkite toliau, kol masė pradės burbuliuoti (užvirs).
3.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir iškart berkite visus miltus. Greitai ir intensyviai viską sumaišykite. Masė turi tapti glotni, blizganti ir sušokti į rutulį. Šiek tiek pravėsinkite.
4.
Į kiek pravėsusią tešlą po vieną muškite kiaušinius. Po kiekvieno kiaušinio viską gerai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.
5.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių su vėjeliu arba iki 200 C laipsnių be vėjelio, kaitra iš viršaus ir apačios.
6.
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių ir konditeriniu maišu (apskritas antgalis arba antgalis "žvaigždutė") išspauskite nedidelius sausainius.
7.
Kepkite apie 20-25 min neatidarant orkaitės, nes subliukš! Iškeptus sausainius iškart netraukite, leiskite šiek tiek atvėsti pravertoje orkaitėje.