Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
800 gramų
jautienos išpjovos
30 gramų
druskos
6 skiltelės
česnako
šiek tiek
kmynų
šiek tiek
paprikos miltelių
šiek tiek
aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Mėsą gerai ištrinti prieskoniais, druska, tarkuotu česnaku ir dėti į šaldytuvą 3 - 4 paroms. Kiekvieną dieną šaldytuve apversti ir vėl įtrinti tais pačiais prieskoniais, nes mėsa išskiria sultis, todėl reikia, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
2.
Nusausinti mėsą ir įvynioti į marlę. Pakabinti, kur šilta ir sausa, pavyzdžiui, virtuvėje virš viryklės (ar netoli radiatoriaus ar krosnies) ir palikti savaitei.
3.
Vėliau laikyti šaldytuve suvyniojus į kepimo popierių apie savaitę, kol pilnai išdžius.
Reik mesa pirma deti i drusja tada iseina vanduo ir tik paskui su prieskoniais
ATSAKYTI
Skanumėlis
2023-02-28 21:47
Gavosi puikiai,nors dariau pirma kart gyvenime! Dėkoju autorei uz receptą
ATSAKYTI
Recipes4men
2022-01-25 14:00
Kad čia receptas tai apie nieką, reikia druskoje pradžioje laikyti pora savaičių, po to nuvalyti, nuplaut tada suslėgti, vėliau jau prieskoniai ir vytinimas eina, tai čia aš greituoju būdu parašiau, gaminasi 3-4 savaites basturma.
ATSAKYTI
Neringa
2021-01-26 00:57
Nesiginčysiu,bet pradedančiajam basturmos gamintojui nėra nurodyta pagrindinių dalykų. Gaminome, mūsų šeimynai pernelyg jautėsi kmynų skonis( nebesijautė jautienos) taip pat nenurodyta kokio storio gabalėliai, mes naudojome 5-6cm ir viduje buvo žalia , sunkiai kramtoma mėsa.Nors tartarą ir karpačio mėgstam,šis variantas nepatiko.
ATSAKYTI