Autorius apie receptą:
Pirmą kartą pabandžiau pati sūdyti lašišą ir tikrai pavyko super skani, nors atrodo jokių ypatingų ingredientų nereikėjo, bet su parduotuvine net nepalyginama. Nuo šio
Pirmą kartą pabandžiau pati sūdyti lašišą ir tikrai pavyko super skani, nors atrodo jokių ypatingų ingredientų nereikėjo, bet su parduotuvine net nepalyginama. Nuo šio visada sūdysiu tik pati, nes skonis tobulas.
(...daugiau)(...mažiau)Andželika
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų
lašišos filė
(šviežios su odele)
1 šaukštas
druskos
(naudojau jūros)
1 šaukštelis
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Nuo lašišos odelės nuvalyti žvynus, nuplauti po šaltu vandeniu ir gerai nusausinti.
2.
Druską sumaišyti su cukrumi ir apibarstyti lašišą iš visų pusių. Įdėti lašišą į dėžutę, uždengti dangtį ir palikti šaldytuve 24 valandoms. Po to nupilti susidariusį skystį ir plonai supjaustyti.
3.
Jei norite, kad lašiša būtų sūresnė, laikykite 2 ar 3 paras, o tada supjaustykite. Ilgiau nei tris dienas nepatartina laikyti, nes bus per sūri.