Naminė kvietinė duona su baravykais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Naminė kvietinė duona su baravykais
Autorius apie receptą: Duoną iškepti namuose yra žymiai lengviau nei iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti. Svarbiausia žinoti pagrindines proporcijas, tai miltų, vandens ir mielių kiekį, o visi kiti Duoną iškepti namuose yra žymiai lengviau nei iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti. Svarbiausia žinoti pagrindines proporcijas, tai miltų, vandens ir mielių kiekį, o visi kiti papildomi pagardai, tai kiekvienos šeimininkės/kepėjos "fantazijos polėkis". (...daugiau) Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
500 gramų kvietinių miltų
340 mililitrų vandens
100 gramų svogūnų (gruzdintu)
40 gramų džiovintų baravykų
11 gramų sausų mielių
9 gramai druskos
1 šaukštas džiovintų petražolių
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išmaišykite miltus, sausas mieles ir druską.
2.
Grybus išmirkykite vandenyje ir apkepinkite aliejuje. Pašalinkite aliejaus perteklių popieriniu rankšluosčiu.
3.
Vandenį pašildykite iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų).
4.
Į miltų mišinį suberkite grybus, petražoles ir svogūnus. Viską gerai permaišykite. Pilkite šltą vandenį ir viską gerai išmaišykite. Tešla bus šiek tiek lipni, bet taip turi būti. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
5.
Po valandos šiek tiek rankomis išminkykite tešlą ir formuokite stačiakampį, jį sulenkite per pusę ir taip darykite su tešla kelis kartus. Galiausiai suformuokite duonos kepaliuką, šiek tiek įpjaukite kepaliuko viršų, kad gražiai "sprogtų" kepant ir dėkite į aliejumi išteptą formą su dangčiu (pas mane paprasčiausia 5L stiklinė forma troškiniams).
6.
Kepkite 240 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min su uždengtu dangčiu ir vėliau dar 10 min be dangčio.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital