Morkų ir svogūnų mišrainė su pomidorų padažu žiemai

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Morkų ir svogūnų mišrainė su pomidorų padažu žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skani morkų mišrainė žiemai, kurie puikiai tinka ir kaip pagardas prie mėsos patiekalų, bulvių košės, ir uždėti ant silkės! Dar labai skanų užsidėti ant virtų Labai skani morkų mišrainė žiemai, kurie puikiai tinka ir kaip pagardas prie mėsos patiekalų, bulvių košės, ir uždėti ant silkės! Dar labai skanų užsidėti ant virtų ryžių ar tiesiog su riekele duonos. Skanaus! (...daugiau) Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kilogramai morkų
600 mililitrų pomidorų padažo
6 vienetai svogūnų
250 mililitrų aliejaus
250 mililitrų acto 9%
150 gramų cukraus
6 skiltelės česnako
2 šaukštai druskos
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas sutarkuoju burokine tarka. Jei turite kombainą, galite smulkinti ir juo. Morkos bus traškesnės, jei jas pjaustysite specialia tarka, kuri pjausto šiaudeliais.
2.
Svogūnus smulkiai supjaustau. Česnakus smulkiai sukapoju.
3.
Didesniame puode įkaitinu dalį aliejaus ir jame apkepu svogūnus iki bus gražiai auksinės spalvos. Sudedu česnakus ir dar porą minučių pakepinu. Tada sudedu morkas, supilu likusį aliejų ir vis pamaišydama troškinu, kol morkos truputį susileidžia (apie 10 minučių). Tada beriu cukrų, druską, maltą papriką, pilu pomidorų padažą ir viską patroškinu dar apie 10-15 minučių. Prieš baigiant troškinti supilu actą (jo pagal skonį galite pilti ir šiek tiek mažiau ar daugiau), išmaišau ir patroškinu dar kelias minutes. Paragauju, jei norisi daugiau sūrumo, saldumo ar aitrumo, atitinkamai įdedu dar šiek tiek prieskonių.
4.
Dar karštą mišrainę sudedu į švarius, iškaitintus stiklainius, spusteldama šaukštu, kad neliktų oro tarpelių. Užsuku sandariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai užkloju (kaldromis ar striukėmis) ir palieku, kol visiškai atvės.
AUTORIUS: Ingrida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Laima
2019-10-22 14:21
Actą pakeiskite rūgščiais obuoliais , kuriuos reikėtų sutroškinti su kitomis daržovėmis ATSAKYTI
Danute
2018-10-10 10:00
Be paprikos negalima? ATSAKYTI
Diana
2018-10-15 18:16
Tikrai galima, jos čia labai nedaug recepte, tad nededant visai, skonis smarkiai nepasikeis :) ATSAKYTI
Danute
2018-10-10 09:59
Vandens nereikia? ATSAKYTI
Ingrida
2018-10-15 18:18
Aš nededu, nuo morkų ir padažo drėgmės paprastai pakanka, bet jeigu atrodytų sausa, įpilkite šiek tiek karšto vandens. ATSAKYTI
EDITA
2017-10-15 19:04
ar morkos zalios ar virtos
ATSAKYTI
Ingrida
2017-10-15 19:35
Morkas šiai mišrainei naudoju žalias. ATSAKYTI
Lilija
2017-10-16 12:02
Galima daryti ir su virtomis, tik troskinti tada reiketu trumpiau. As kartais darau su zaliomis, kartais su virtomis, nes su virtomis biski kitoks skonis. Abu variantai geri :-) ATSAKYTI
Vanda
2017-10-29 13:56
Pabandziau is akies deti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital