Moliūgo salotos su šonine ir lazdynų riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Moliūgo salotos su šonine ir lazdynų riešutais
Moliūgo salotos su šonine ir lazdynų riešutais
Moliūgo salotos su šonine ir lazdynų riešutais
Moliūgo salotos su šonine ir lazdynų riešutais
Autorius apie receptą: Ruduo ateina ir praeina, taip pat kaip ryškiaspalvių moliūgų derlius. Naudokite šias daržoves sriuboms, salotoms, uogienėms bei pyragams ir mėgaukitės rudens gėrybėmis Ruduo ateina ir praeina, taip pat kaip ryškiaspalvių moliūgų derlius. Naudokite šias daržoves sriuboms, salotoms, uogienėms bei pyragams ir mėgaukitės rudens gėrybėmis savo lėkštėje.
Sviestinis moliūgas geriausiai tiks šioms salotoms dėl savo saldaus skonio, tačiau galite naudoti įprastą moliūgą, kurį matote ir mano nuotraukose. Kepkite moliūgo gabalėlius orkaitėje apšlakstę trupučiu kokosų ar kepimui tinkamu alyvuogių aliejumi, apibarstę druska. Jei mėgstate žiedinį kopūstą, tą patį padarykite ir su šia daržove. Sausoje keptuvėje apkepkite šoninės gabalėlius iki traškumo – riebalai padarys savo. Šoninė, kaip ir kepinti lazdynų riešutai, puikiai tinka šiam patiekalui. Išbandykite patys ir praneškite, ką manote.
(...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 sauja gražgarsčių
4 riekės šaltai rūkytos šoninės
0.5 vieneto obuolių
50 gramų moliūgų
50 gramų žiedinių kopūstų
1 saujelė lazdyno riešutų
Kepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba kokosų)
Padažui:
šiek tiek rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek klevų sirupo
šiek tiek citrinų sulčių (arba balzaminio acto)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepkite moliūgo gabalėlius įtrynę trupučiu kokosų ar alyvuogių aliejaus bei druska. Kepkite, iki gabalėliai bus lengvai praduriami šakute ir švelniai apskrudę. Apie 20 minučių. Žiedinio kopūsto gabalėlius garinkite apie 5 minutes, tuomet apšlakstykite trupučiu aliejaus bei druska ir taip pat dėkite į orkaitę. Kepkite kol paruduos, 10 - 15 minučių.
2.
Į lėkštę dėkite gražgarstes, ant viršaus moliūgą, žiedinius kopūstus ir plonytėmis riekelėmis pjautytą obuolį.
3.
Sausoje keptuvėje pakepinkite saujelę riešutų, kol šie taps kvapnūs. Luobelių perteklių pašalinkite riešutus trindami tarp pirštų. Susmulkinkite ir berkite ant salotų.
4.
Toje pačioje keptuvėje šoninės gabalėlius kepkite ant vidutinės/žemos ugnies, kol taps traškūs, vieną kartą apverskite. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių.
5.
Lygiomis dalimis sumaišykite šiek tiek alyvuogių aliejaus su trupučiu klevų sirupo, įspauskite šlakelį citrinos sulčių arba balzaminioo acto ir įberkite juodųjų pipirų. Pilkite padažą ant salotų, apibarstykite rūkyta paprika, patiekite ir skanaukite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital