Moliūgo keksiukai Helovinui

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Moliūgo keksiukai Helovinui
Moliūgo keksiukai Helovinui
Moliūgo keksiukai Helovinui
Moliūgo keksiukai Helovinui
Moliūgo keksiukai Helovinui
Moliūgo keksiukai Helovinui
Autorius apie receptą: Ir kas galėtų labiau tikti švęsti Heloweeno šventei, jei ne keksiukai su moliūgu? Keksiukai išties labai skanūs, su juntamu meduolių prieskoniu: cinamonu, imbieru, Ir kas galėtų labiau tikti švęsti Heloweeno šventei, jei ne keksiukai su moliūgu? Keksiukai išties labai skanūs, su juntamu meduolių prieskoniu: cinamonu, imbieru, gvazdikėliais. Kvepia visi namai. Keksiukams kepti naudojau moliūgų tyrę, kurią buvau pasigaminusi ir užsišaldžiusi. Puošiau bezė kremu ir cukrinės masės papuošimais. Rašant receptą surašau ir moliūgo tyrės paruošimą ir kremo gamybą. Tad receptas atrodys ilgas, gal šiek tiek bauginantis. Bet jūs drąsiai viską sutrumpinkit ir paprastinkite. Tiesiog iškepkite keksiukus be jokio kremo. Ir jie ir be papuošimo tiesiog labai skanūs.... Jei ruošite papuošimus iš cukrinės masės, juos gaminkite kelias dienas prieš keksiukų kepimą, kad jie spėtų apdžiūti ir uždėti ant kremo išlaikytų formą.
Užtruksite gaminat keksiukus, jei moliūgų tyrė jau paruošta apie 35 min. Jei puošite bezė kremu dar reiks 15 min, o jei gaminsite papuošimus prireiks dar daugiau laiko. Aš darbus paskirstau per kelias dienas. Keksiukų ir kremo receptai rasti interneto platybėse.
(...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
300 gramų moliūgų tyrės
100 mililitrų aliejaus
50 mililitrų vandens
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis malto imbiero
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
210 gramų miltų
Kremui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
1 stiklinė cukraus
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
1/4 šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgą supjaustome didelėmis riekėmis, išimamame sėklas, bet žievės nenupjauname. Dedame į kepimo skardą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės apie 30 min. atvėsiname, žievę nupjauname. Moliūgą sutriname virtuviniu kombainu.
2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, iki masė pabals ir patrigubės. Įmaišome druską, moliūgų tyrę, aliejų ir vandenį. Įsijojame birius produktus: miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Gerai išmaišome.
3.
Keksiukų formeles iki trečdalio pripildome masės. Dedame kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 20 - 25 min.
4.
Kremui baltymus šiek tiek suplakame elektriniu plakikliu, sudedame cukrų, vanilinį cukrų.
5.
Indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu (padarome garų vonelę) ir, paplakus 5 min., sudedame citrinos rūgštį. Plakame dar 5-10 min. Kai kremas aplimpa apie elektrinio plakiklio šluoteles - indą nuimame nuo garų vonelės ir dar paplakame apie 3 – 5 min. (kremas turi blizgėti).
6.
Kremas skanus, saldžiarūgštis. Ruošiant kremą labai svarbu, kad indai būtų švarūs, ne riebaluoti ir sausi. Plakant kremą indas neturi siekti vandens. Ant plakamo indo sienelių negali rinktis drėgmės lašelių, kai plakama virš vandens, nes tada nesigaus bezė. Ji nedžiūna - lieka minkštutė.
7.
Paruoštą kremą pilame į konditerinį maišelį su antgaliu ir dekoruojame atvėsusius keksiukus. Ant viršaus uždedame po cukrinės masės papuošimą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital