Močiutės varškės pyragas

AUTORIUS:
Edita Guščienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Močiutės varškės pyragas
Močiutės varškės pyragas
Močiutės varškės pyragas
Močiutės varškės pyragas
Močiutės varškės pyragas
Močiutės varškės pyragas
Autorius apie receptą: Šiandien pasiūlysiu išsikepti trapios tešlos pyragą su varške. Šis desertas išpopuliarėjo 18a Romoje, kada žydams buvo uždrausta pardavinėti krikščioniams pieno Šiandien pasiūlysiu išsikepti trapios tešlos pyragą su varške. Šis desertas išpopuliarėjo 18a Romoje, kada žydams buvo uždrausta pardavinėti krikščioniams pieno produktus. Paslėpti varškę jie sugalvojo uždengdami dviems lakštais trapios tešlos. Šį kartą aš jos visos neuždengiau tešla, o puošiau juostelėmis. (...daugiau) Edita Guščienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų miltų
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
200 gramų sviesto
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių trynių
16 gramų vanilinio cukraus
10 gramų cukraus pudros
Aptepimui:
pagal poreikį sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri.
2.
Į tešlos trupinius supilkite grietinėlę, įleiskite kiaušinio trinį, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išminkykite ir palikite porai valandų šaldytuve.
3.
Kai tešla bus sustingusi, ruoškite varškės įdarą. Atskirkite kiaušinio trynius nuo baltymų.
4.
Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir trinkite kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa.
5.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
6.
Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma.
7.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukare kraštai.
8.
Ant tešlos pilkite varškės masę, užlankstykite tešlos kraštus, galite papuošti tešlos juostelėmis ir kepkite įkaitintoje iki 160°C orkaitėje 45-50 min.
9.
Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!
AUTORIUS: Edita Guščienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital