Autorius apie receptą:
Važiuojant pas anūkėlius prikepiau lietinių, jie juos tiesiog vadina močiutės lietiniais. O lietiniams mano ranka "atmušta" ir juos su malonumu valgo ne tik anūkėliai, bet ir
Važiuojant pas anūkėlius prikepiau lietinių, jie juos tiesiog vadina močiutės lietiniais. O lietiniams mano ranka "atmušta" ir juos su malonumu valgo ne tik anūkėliai, bet ir visa šeima. Taigi, kad lietiniai būtų gardūs, reikia teisingai užmaišyti tešlą, kad tešloje nebūtų gumuliukų, nes nuo to priklauso ir lietinių skonis. O ką jau kalbėti, kad paskui lietinius galima susukti su įvairiausiais įdarais, tiek saldžiais, tiek mėsos ar pikantiškais.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
0.5 litro
pieno
200 gramų
kvietinių miltų
1 vienetas
kiaušinių
1 šaukštas
cukraus
(arba pagal skonį)
1 žiupsnelis
druskos
pagal poreikį
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti konditerine šluotele, supilti pieną ir suberti miltus. Gerai išplakti.
2.
Į dubenį su paruošta tešla įberti cukraus, druskos ir gerai išmaišyti.
3.
Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, ištepti jį per visą keptuvės plotį, įpilti samtelį lietinių tešlos ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps.
Patarimai:
•
Jei nesigauna lietinių masės išmaišyti be gumuliukų, perliekit masę per sietelį!