Autorius apie receptą:
Minkšta ir elastinga, labai lengvai kočiojame tešla koldūnams, tinkanti gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais.
Minkšta ir elastinga, labai lengvai kočiojame tešla koldūnams, tinkanti gaminti su pačiais įvairiausiais įdarais.
Loreta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 90
250 gramų
miltų
150 mililitrų
vandens
25 gramai
sviesto
1 žiupsnelis
druskos
1 žiupsnelis
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį įsijoti miltus, suberti druską ir cukrų ir viską išmaišyti.
2.
Miltuose padaryti duobutę ir supilti karštą, užvirintą vandenį kartu su ištirpintu sviestu. Maišyti šaukštu, o kai pravės, rankomis suminkyti tešlą iki vientisos masės ir palikti pailsėti, kol atvės.
3.
Tada tešlą iškočiojau, stikliuku išspaudžiau mažus apskritimus ir iš jų formavau koldūnus. Įdarui aš išviriau vištienos nugarėles (išvirusi nusikaulinau, susimaliau dėjau svogūnų, petražolių, druskos, pipirų, sviesto gabaliuką, viska sumaišiau ir gavosi įdaras).
4.
Koldūnus dėjau į verdantį vandenį ir nuo tada kai vanduo vėl užvirė viriau apie 5 minutes. Jeigu darytumėte su žalios mėsos įdaru, tada patariu į tešlą įdėti kiaušinio trynį (bus tvirtesnė tešla) ir po užvirimo virti koldūnus apie 7-8 minutes.