Mini takai su sūriu ir avokadu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Mini takai su sūriu ir avokadu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Mini takai su sūriu ir avokadu
Mini takai su sūriu ir avokadu
Mini takai su sūriu ir avokadu
Mini takai su sūriu ir avokadu
Autorius apie receptą: Tokie greiti receptai tikras išsigelbėjimas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, ruošiantis šventėms ar artimųjų pasisėdėjimui ar tiesiog, kai norisi greitai ir Tokie greiti receptai tikras išsigelbėjimas, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje, ruošiantis šventėms ar artimųjų pasisėdėjimui ar tiesiog, kai norisi greitai ir skaniai. O geriausia, kad šių mini takų įdarą galima tobulinti pagal savo skonį - avokadą pakeisti smulkiomis juostelėmis pjaustyta paprika, kukurūzus - konservuotomis pupelėmis, pabarstyti tako prieskoniais, įdėti saliamio ar kitos mėgiamos mėsos ar panaudoti kitus namie turimus likučius. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
5 vienetai tortilijų (naudojau Santa Maria)
1 vienetas avokadų (nedidelio, prinokusio)
80 gramų sūrio (naudojau perpus čederį ir mocarelą, bet tinka ir fermentinis ar kitas mėgiamas)
50 gramų konservuotų kukurūzų
Kepimui:
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus)
Patiekiant:
šiek tiek salsa padažo (naudojau Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Iš tortilijų išspausti maždaug 5 - 6 cm dydžio apskritimus. Galima išspausti konditeriniu žiedu ar uždėti puodelį ir apipjauti peiliu.
2.
Sūrį sutarkuoti, avokadą perpjauti pusiau, išimti kaulą, minkštimą išskobti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
3.
Ant kiekvieno tortilijos gabalėlio vienoje pusėje padėti po avokado gabalėlį, po kelis kukurūzus, žiupsnį sūrio ir užlenkti.
4.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, kaitrą sumažinti iki nedidelės (kad nesuskrustų per daug) dėti paruoštus mini takus. Jie gali atsidarinėti, tad kepant iš pirmos pusės reikėtų šiek tiek mentele prilaikyti. Po maždaug 30 sekundžių apversti, šiek tiek spustelėti mentele (kad sūris gerai suklijuotų abi takų puses) ir dar pakepti iki apskrus ir kita pusė, laikyti jau nebūtina.
5.
Šiuos kąsnelius labai tinka patiekti su salsa padažu ar kitu mėgiamu pagardu.
Patarimai:
Jei norite kąsneliams suteikti dar daugiau skonio, įdarą papildomai pagardinkite Santa Maria tako prieskonių mišiniu.
Tortilijų likučių neskubėkite išmesti. Iš jų galima paruošti dar vieną nuostabų užkandį - tortilijų traškučius, kurių receptą rasite čia.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital