Autorius apie receptą:
Naujiems skonių atradimams! Kūčiukai be glitimo, minkšti viduje ir traškūs išorėje.
Naujiems skonių atradimams! Kūčiukai be glitimo, minkšti viduje ir traškūs išorėje.
Rima, Sveikas receptas
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
150 gramų
migdolų miltų
1 vienetas
kiaušinių
2 šaukštai
kokosų aliejaus
(ištirpinto)
2 šaukštai
aguonų
1 šaukštelis
klevų sirupo
(arba medaus)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išplakti kiaušinį ir į plakinį suberti migdolų miltus, aguonas, ištirpintą kokosų aliejų ir klevų sirupą (arba medų), viską gerai išmaišyti.
2.
Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldymo kamerą 20 minučių.
3.
Iš atšaldytos tešlos suformuoti volelius ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
4.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 minučių, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
•
Galima pagaminti ir veganiškus kūčiukus, pakeičiant kiaušinį chia sėklomis - 1 šaukštas chia sėklų ir 3 šaukštai vandens.