Mielinis pyragas "Babka" - šventiškas, žavingas ir skanus!

AUTORIUS:
Rimantė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
@Shutterstock
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
Babka mielinis pyragas su įdaru šokoladu
Autorius apie receptą: Labai skanus, tradicinis žydiškas mielinis pyragas iš minkštutėlės, sodraus skonio mielinės tešlos ir puikaus įdaro. Dažniausiai kepamas šventėms. Galima ruošti ne tik Labai skanus, tradicinis žydiškas mielinis pyragas iš minkštutėlės, sodraus skonio mielinės tešlos ir puikaus įdaro. Dažniausiai kepamas šventėms. Galima ruošti ne tik su šokoldo įdaru, bet ir razinomis, riešutais, cinamoniniu cukrumi, aguonomis. Pyragas iškepa minkštas ir kvapnus, labai skanu su pienu, arbata ar kava. Tešla kildiniama šaldytuve tam, kad su ja būtų lengviau dirbti, daug lengviau ją kočioti. (...daugiau) Rimantė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
270 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (nedidelių)
75 gramai sviesto (minkšto)
60 mililitrų vandens (šilto)
50 gramų cukraus
0.5 šaukšto sausų mielių
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus (aptepimui)
Įdarui:
120 gramų šokolado
60 gramų sviesto
25 gramai cukraus pudros
15 gramų kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai miltus, cukrų ir mieles išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir supilti vandenį. Maišyti mentele iki vientisos tešlos.
2.
Į tešlą berti druską, dalimis dėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir minkyti, kol sudėsite visą, o tešla bus minkšta ir puri.
3.
Tešlą dėti į aliejumi išteptą indą, aptepti ir tešlos paviršių, uždengti maistine plėvele ir pernakt dėti į šaldytuvą.
4.
Įdarui šokoladą ištirpinti su sviestu, cukraus pudra ir kakava garų vonelėje. Išmaišyti iki vientisumo.
5.
Tešlą iškočioti ant miltuoto paviršiaus iki maždaug 35*25 stačiakampio. Tolygiai aptepti įdaru. Tešlą per įlgąją kraštinę susukti į vyniotinį, galus švelniai užspausti. Vyniotinį dėti siūle į apačią, perpjauti išilgai perpus.
6.
Dvi dalis sudėti vieną šalia kitos taip, kad prapjautos dalys žiūrėtų į viršų. Galus sujungti tarpusavyje, šiek tiek paspaudžiant. Tuomet iš dviejų dalių pinti "kasą", dedant vieną dalį ant kitos.
7.
Kepimo formą (naudojau 23*10 cm) aptepti aliejumi. Į formą atsargiai perkelti pynę. Galite pynę sukti ant kepimo popieriaus, o tuomet su visu popieriumi dėti į formą, tuomet nereikės formos papildomai tepti aliejumi. Jei pynės kraštai per ilgi, juos šiek tiek paspausti, ar užlenkti, kad pynė tilptų į formą.
8.
Pridengti maistine plėvele ir palikti valandėlę šiltai pastovėti.
9.
Plėvelę nuimti ir pynę kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Patiktinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas, reiškia, kad pynė jau iškepė. Jei aplipęs tešlą - kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.
10.
Iškepusią palikti šiek tiek atvėsti formoje, tuomet išimti ir galima valgyti!
AUTORIUS: Rimantė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital