Mielinis moliūgų pyragas su razinomis

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Mielinis moliūgų pyragas su razinomis
Autorius apie receptą: Man tos didžiulės ''bulkos'' su razinomis taip primena Velykas arba Kalėdas, kai tėvelis užminkydavo didžiausią dubenį mielinės tešlos ir kepdavo tokias bulkas su aguonomis Man tos didžiulės ''bulkos'' su razinomis taip primena Velykas arba Kalėdas, kai tėvelis užminkydavo didžiausią dubenį mielinės tešlos ir kepdavo tokias bulkas su aguonomis ar su razinomis! Kvapnus, be proto gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs, su gabaliuku sviesto, mmm tikras nesumeluotas prisiminimas iš vaikystės! (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
900 gramų kvietinių miltų
500 gramų moliūgų (apytikriai, be žievės ir sėklų)
250 mililitrų razinų (apytikriai)
200 gramų cukraus
125 mililitrai pieno
40 gramų šlapių mielių
2 vienetai kiaušinių trynių
2 šaukštai sviesto (tirpinto)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai šaukštą cukraus ir šaukštą miltų, mielės ir šiltą pieną (ne karšta) išmaišyti. Palikite 10-15 min, kad mielės sureaguotų.
2.
Trynius, likusį cukrų ištirpintą sviestą išmaišyti.
3.
Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
4.
Moliūgą supjaustyti kubeliais, virti 20-25 min, kol suminkštės. Tada nusunkti ir sugrusti.
5.
Moliūgo masę, pieną su mielėmis, trynius su sviestu, razinas sumaišyti. Suberti miltus, išminkyti. Tešla neturi nelipti prie rankų. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą. Palikti, kad pakiltų apie 1 val.
6.
Aptepimui trynį su cukrumi lengvai paplakti.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min. Likus 10-15 min iki kepimo pabaigos patepti trynio plakiniu. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku - įbestas į pyrago centrą, ištrauktas jis turi likti švarus. Jei aplipęs tešla, kepti dar 10 min ir vėl tikrinti.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital