Mieliniai kūčiukai su razinomis

AUTORIUS:
Olga, Nuo užkandžio iki deserto
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Mieliniai kūčiukai su razinomis
Mieliniai kūčiukai su razinomis
Mieliniai kūčiukai su razinomis
Mieliniai kūčiukai su razinomis
Autorius apie receptą: Kad Kalėdų rytas būtų dar labiau šiltas ir širdžiai mielas, siūlau prie kiekvienos dovanos pridėti dar po maišelį savo keptų kūčiukų, juk geriausios dovanos tos, kurios Kad Kalėdų rytas būtų dar labiau šiltas ir širdžiai mielas, siūlau prie kiekvienos dovanos pridėti dar po maišelį savo keptų kūčiukų, juk geriausios dovanos tos, kurios paruoštos su meile... (...daugiau) Olga, Nuo užkandžio iki deserto
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų kvietinių miltų
250 gramų pieno
150 gramų tamsių razinų
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 sauja aguonų
2 vienetai kiaušinių trynių
25 gramai šlapių mielių
5 gramai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pašildykite iki šiltumo (kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų).
2.
Į dubenį įsijokite miltus ir padarykite viduryje duobutę.
3.
Sutrinkite mieles su trupučiu cukraus, sudėkite į šiltą pieną, išmaišykite ir supilkite į miltų duobutę. Ant viršaus užberkite šiek tiek miltų iš šonų, kad vos 'kepuraite' pridengti skystį. Uždenkite ir palikite kilti, kol mielės su pienu išsiverš per miltų viršų (kaip nedidelis ugnikalnis).
4.
Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi.
5.
Ištirpinkite sviestą. Parvėsinkite.
6.
Jei razinos labai kietos, tai galite jas pora minučių palaikyti karštame vandenyje, o tada nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
7.
Supilkite kiaušinių ir cukraus plakinį, tirpintą pravėsusį sviestą, razinas, suberkite aguonas, druską į dubenį su miltais ir užminkykite tešlą. Paruoštą tešlą uždenkite ir palikite šiltai apie 1 val.
8.
Iš pakilusios tešlos formuokite kūčiukus.
9.
Kepkite iki 180-190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min, iki gražios rusvos spalvos.
AUTORIUS: Olga, Nuo užkandžio iki deserto
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital