Mieliniai blynai su riešutų ir džiovintų spanguolių padažu

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mieliniai blynai su riešutų ir džiovintų spanguolių padažu
Autorius apie receptą: Artėja Užgavėnių metas! Pats laikas traukti iš stalčiaus savo keptuves ir kepti blynus! Šių blynų receptą radau žurnale "Darbštuolė". Artėja Užgavėnių metas! Pats laikas traukti iš stalčiaus savo keptuves ir kepti blynus! Šių blynų receptą radau žurnale "Darbštuolė". Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų pieno
80 mililitrų aliejaus
1 vienetas kiaušinių
50 gramų cukraus
6 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
80 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
80 gramų cukraus
50 gramų riešutų (naudojau įvairių mišinį)
30 gramų džiovintų spanguolių
Papildomai:
10 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną pašildyti iki šiltumo (užlašinus ant rankos, turi jaustis šilumą, bet neturi deginti). Cukrų ir mieles ištirpinkite šiltame piene, uždenkite ir palikite 15 min šiltoje vietoje, kad mielės atgytų.
2.
Kiaušinį išsukite su druska. Įplakite suputojusį raugą (pieną su mielėmis ir cukrumi). Supilkite aliejų, įsijokite miltus ir viską gerai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių. Palikite tešlą pastovėti dar 20 min.
3.
Per tą laiką paruoškite padažą. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite.
4.
Cukrų suberkite į sausą prikaistuvį ir nemaišydami kaitinkite, kol jis ištirps, tada dėkite riešutus ir maišykite, kol jie pasidengs karamele. Pilkite grietinėlę, berkite spanguoles ir pavirkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės.
5.
Kai blynų tešla suputos ir pakils, vėl išmaišykite.
6.
Kepkite blynelius aliejumi pateptoje keptuvėje, kol apačia ir krašteliai sutvirtės, o viršuje atsiras burbuliukų, tada apverskite ir kepkite antrą pusę.
7.
Tiekite su padažu.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital