Mielinės bandelės su grybais

AUTORIUS:
Rūta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Mielinės bandelės su grybais
Autorius apie receptą: Tokias mielines bandeles su grybų įdaru kepdavo močiutė Kūčioms. Receptas perduodamas iš kartos į kartą ir vis dar naudojamas. Tokias mielines bandeles su grybų įdaru kepdavo močiutė Kūčioms. Receptas perduodamas iš kartos į kartą ir vis dar naudojamas. Rūta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai vandens
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
200 gramų grybų
2 vienetai svogūnų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (kepimui ir tešlai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildytą vandenį (iki 30 C laipsnių) pilame į dubenį, beriame cukrų ir mieles. Išmaišome. Uždengiame ir paliekame 10 min.
2.
Į masę beriame miltus, druską ir pilame aliejų. Išmaišome ir minkome 6 min. Patepame aliejumi, uždengiame ir paliekame apie 1 val, kol padvigubės.
3.
Tuo tarpu pasiruošiame įdarą. Grybus ir svogūnus supjaustome kubeliais, pakepiname aliejuje. Galima pagardinti druska ir pipirais.
4.
Pakilusią tešlą padaliname į 12 gabalėlių, iškočiojame apskritimus, dedame įdaro, užspaudžiame kraštus. Uždengiame ir paliekame šiltoje patalpoje dar 20-30 min.
5.
Aptepimui išplakame kiaušinį, patepame kiaušinio plakiniu bandeles.
6.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
AUTORIUS: Rūta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital