Mėsos pyragas

AUTORIUS:
Paprastai su Karolina,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
Mėsos pyragas
Autorius apie receptą: Šis mėsos pyrago receptas patinka visiems ragavusiems mūsų šeimos rate! Mėsa ir daržovės sodriame padaže, po gardžia auksine pluta. Labai sotus patiekalas, kuris papuoš Šis mėsos pyrago receptas patinka visiems ragavusiems mūsų šeimos rate! Mėsa ir daržovės sodriame padaže, po gardžia auksine pluta. Labai sotus patiekalas, kuris papuoš stalą! Beje, šį mėsos pyragą galima paruošti iš anksto, nes šaltas ir pastovėjęs yra lygiai taip pat skanus, kaip ir karštas.  (...daugiau) Paprastai su Karolina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų sviesto (šalto)
4 šaukštai vandens (šalto)
pagal skonį druskos
Įdarui:
500 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną)
1 vienetas cukinijų (nedidelės)
3 vienetai pomidorų
200 gramų fetos sūrio
150 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
0.5 vieneto geltonosios paprikos
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai garstyčių (saldžiųjų)
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas pomidorų pastos
1 šaukštas svogūnų čatnis
pagal skonį pipirų (šviežiai maltų)
Aptepimui:
1 šlakelis pieno
1 vienetas kiaušinių trynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasidarome tešlą: Į gilesnį dubenį supjaustome kubeliais sviestą. Beriame į sviestą druską, persijotus miltus ir įpylame šalto vandens. Gerai išminkome tešlą. Paliekame šaltai apie pusvalandį. Orkaitę įkaitiname iki 180°C.
2.
Pagaminame įdarą: 1. Į gilesnę keptuvę pilame aliejų ir įkaitintame. Sudedame kiaulienos bei jautienos faršą ir apkepiname. Faršui įpusėjus kepti dedame smulkiai pjaustytą papriką ir kepame, kol matome, kad mėsa sukepė, bet neperkepkite. Toliau sudedame garstyčias, majonezą, svogūnų čatnį, pomidorų pastą ir pakepame apie 2 minutes vis pamaišydami. Atidedame į šoną pravėsti.
3.
Pilame į keptuvę nedaug alyvuogių aliejaus ir sudedame smulkiai pjaustytą cukiniją. Apkepiname, kol suminkštėja ir įgauna auksinį atspalvį. Papipiriname.
4.
Atskirame dubenyje susmulkiname fetą ir išmaišome su grietinės ir kiaušinių plakiniu, paskaniname pipirais.
5.
Į mėsos masę sudedame kepintas cukinijas ir išmaišome su fetos sūrio bei grietinės, kiaušinio plakiniu.
6.
Pravėsus tešlai padaliname ją į 3 dalis. Kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens) nuimamais kraštais išklokite popieriumi (sudrėkinkite ir suglamžykite popierių, tada bus lengviau padengti). Du trečdalius tešlos iškočiokite taip, kad užtektų uždengti torto formos dugną ir šonus. Išklokite ja kepimo formą, sudėkite įdarą. Ant įdaro viršaus sudėkite išilgai pjaustytus pomidorus. Iš likusios iškočiotos tešlos išpjaukite apie 1,5 cm pločio juosteles ir uždenkite jomis pyrago viršų. Aptepkite kiaušinio ir pieno plakiniu ir kepkite orkaitė apie 45 minutes 180°C temperatūroje.
Patarimai:
Formos dydis. Naudojau 26 cm skersmens formą.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital