1.
Pirmiausia įškepkite biskvitus: orkaitę įkaitinkite iki 180ºC temperatūros. Pasiruoškite kepimo indą (22 cm skersmens) ir išklokite jį kepimo popieriumi.
2.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, maltą imbierą, cinamoną, druską, kepimo miltelius ir sodą. Atidėkite į šalį.
3.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite minkštą sviestą iki purios masės. Suberkite rudąjį cukrų ir dar kartą išplakite. Supilkite medų, įmuškite kiaušinius. Dar kartą išplakite iki vientisos masės. Į plakinį pakaitomis, vis lengvai išmaišydami šaukštu, per kelias dalis suberkite miltų mišinį ir supilkite pieną. Paskutinę suberkite paskutinę miltų mišinio dalį. Išmaišykite šaukštu. Nepermaišykite. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą. Paviršių išlyginkite.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol biskvito paviršius gražiai apskrus ir jis sutvirtės. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro, jis turi būti švarus. Iškepusį biskvitą apie dešimt minučių atvėsinkite kepimo inde. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
5.
Kol biskvitas vėsta, paruoškite sirupą sulaistymui: nedideliame puodelyje sumaišykite paruoštą kavą ir cukrų, kol cukrus ištirps.
6.
Paruoškite kremą: kambario temperatūros karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną ir maskarponės sūrį elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos purios masės. Atidėkite į šalį.
7.
Susluoksniuokite tortą" atvėsusį biskvitą dideliu ir aštriu peiliu perpjaukite į keturias lygias dalis taip, kad turėtumėte keturis vienodo storio biskvito lakštus. Jei biskvitas iškilo ir susidarė kalnelis, nupjaukite jį ir atidėkite papuošimui.
8.
Pirmąjį biskvitą padėkite ant plokščios lėkštės ar padėklo. Apšlakstykite biskvitą paruoštu kavos sirupu ir tolygiai paskleiskite penktadalį paruošto kremo. Ant viršaus uždėkite antrą biskvitą, lengvai paspauskite delnais. Visus likusius biskvitus susluoksniuokite tokia pačia tvarka. Paskutiniu penktadaliu torto kremo aptepkite torto kraštus. Šiek tiek kremo atidėkite į šalį papuošimui.
9.
Papuoškite tortą: papuošimui pasiliktą biskvito dalį sutrupinkite iki trupinių. Padenkite jais torto kraštus ir viršų. Papuošimui pasiliktą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Ant torto viršaus išspauskite norimus kremo bokštelius.
10.
Prieš patiekdami, paruoštą tortą palaikykite šaldytuve per naktį.
•
Kremas, paruoštas vos iš dviejų ingredientų, tikrai skanus, bet lygiai taip pat ir riebus. Todėl visiems skoniams subalansuoti čia labai tiks stipri juoda kava – dosniai sulaistykite ja biskvitus, susluoksniuokite su kremu ir būtinai leiskite tortui pailsėti šaldytuve pernakt. Jei norisi ar reikia tortą pasiruošti dar anksčiau, tikrai jį galite susisluoksniuoti net prieš dvi ar tris dienas. O tuomet, tuomet beliks užsiplikyti puodelį kavos ir mėgautis!