Medaus tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
Medaus tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
450 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
250 gramų medaus
180 gramų sviesto
1 šlakelis acto
1 šaukštas cinamono
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
450 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 mililitrų grietinės (riebios)
1 vienetas citrinų
3 šaukštai cukraus
Pertepimui:
150 gramų uogų (rūgščių)
Sulaistymui:
2 vienetai apelsinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui medų su sviestu tirpiname ant silpnos ugnies storadugniame puode. Paliekame truputį atvėsti. Įmušame po vieną kiaušinį į medaus ir sviesto masę ir vis paplakame.
2.
Sausus produktus išmaišome. Sijojame dalį miltų su kepimo milteliais ir cinamonu. Sodą nugesiname actu. Sijojame likusius miltus ir išmaišome, kol tešla bus vientisa.
3.
Formos dugną išklojame kepimo popieriumi, o kraštus tepame sviestu. Pilame tešlą į kepimo formą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45–50 minučių. Biskvitas turi būti gan tamsios spalvos. Truputį atvėsus pjauname į gan plonus biskvito sluoksnius. Pačią viršūnėlę paliekame trupiniams, o visus kitus sluoksnius panaudosime tortui gaminti.
4.
Kremui grietinėlę išplakame iki standumo. Į dubenėlį dedame grietinę, išspaudžiame citrinos sultis ir beriame cukrų. Grietinę, cukrų ir sultis išplakame iki vientisos masės. Švelniai išmaišome grietinės kremą su grietinėle.
5.
Sulaistymui išspaudžiame apelsinų sultis į stiklinę ar dubenėlį.
6.
Sluoksniuojame tortą: biskvitas, sulaistome apelsinų sultimis, kremas, biskvitas, sulaistome, kremas, biskvitas, sulaistome, uogos, kremas, biskvitas, sulaistome, truputis kremo, biskvito trupiniai. Paliekame tortą šaldytuve stingti parai.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital