Marokietiški blyneliai „Baghrir“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Marokietiški blyneliai „Baghrir“
Marokietiški blyneliai „Baghrir“
Marokietiški blyneliai „Baghrir“
Autorius apie receptą: Praeitą savaitę pamačiau šį receptą ir jau žinojau, kad būtent šiuos blynus ir kepsiu Užgavėnėms. Man jie labai patiko. Iš vis patinka man mieliniai blynai, o šie šiek tiek Praeitą savaitę pamačiau šį receptą ir jau žinojau, kad būtent šiuos blynus ir kepsiu Užgavėnėms. Man jie labai patiko. Iš vis patinka man mieliniai blynai, o šie šiek tiek kitokie. Ar ta samolina tokį žavesį suteikia, nežinau? Recepto šaltinis „Virtuvės vėjai“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 mililitrų pieno (šilto)
200 gramų semolina miltai (galima keisti manais)
4 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai sausų mielių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną pašildome iki šiltumo, kad užlašinus ant delno jaustųsi šilumą, bet nedegintų.
2.
Į kokteilinę ar virtuvinį smulkintuvą suberiame miltus, semolina, mieles, cukrų, druską. Užpilame šiltu pienu ir plakame, kol masė taps vientisa. Suberiame kepimo miltelius ir dar šiek tiek paplakame. Paliekame tešlą maždaug 30 min šiltai. Ji puri ir šiek tiek pakils.
3.
Keptuvę gerai įkaitiname ir šiek tiek patepame aliejumi. Pilame samtelį tešlos ir stebime, kaip blyno paviršius pasidengia skylutėmis. Kol blynas kepa, sumažiname kaitrą – kad apačia neperkeptų. Kai tik blyno viršus nusausės – viskas, blynas iškepęs. Šie blyneliai kepami tik iš vienos pusės.
4.
Mes valgėme su braškių ir rabarbarų uogiene. Puošiau keliomis avietėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital