Kelmučius nuvalome, supjaustome ir nuplauname.
Juos verdame dviejuose vandenyje - pirmą kartą dedame į šaltą vandenį, palaikome kol užvirs, o tada nupilame su putomis ir praplauname švariu vandeniu. Antrą kartą verdame 30 minučių nuo užvirimo ir tada nukošiame.
Paruošiame marinatą - vandenį, cukrų, druską ir pipirus sudedame į puodą ir užviriname. Gerai išmaišome, jog cukrus ir druska ištirptų. Tada supilame actą ir dar kartą užviriname.
Išvirtus kelmučius ir česnako skilteles sudedame į verdantį marinatą ir paverdame 3 minutes.
Tada viską išpilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame iškaitintais dangteliais. Apverčiame stiklainius dangteliais žemyn, šiltai apklojame ir paliekame visiškai atvėsti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)