Marinatui užkaitiname dvi stiklines 5% acto (arba stiklinę 9 proc. acto + stiklinę vandens) drauge su druska, cukrumi, raudonėliu ir lauro lapeliais. Kaitiname, vis pamaišydami iki druska ir cukrus ištirps.
Aštriu peiliuku pipirus supjaustome plonais griežinėliais, kotukus išmetame. Geriausia pjaustyti mūvint pirštinėmis; neliesti akių, jautrių vietų kol rankos gerai nenuplautos. Svogūnus ir česnakus supjaustome plonais griežinėliais ir dedame į stiklainį kartu su pipirais.
Viską užpilame karštu marinatu. Stiklainį užsukame, apverčiame dangteliu žemyn, šiltai apklojame ir paliekame atvėsti. Laikome vėsiame rūsyje.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)