Stambiai sutarkuoti morkas ir papriką (betarkuojant papriką, atsiskiria žievelė - ją mesti lauk).
Susmulkiti riešutus. Sutarkuoti šokoladą (užteks 3 šaukštų).
Į puodą įpilti sirupą, cukrų, tarkuotas morkas ir papriką. Virti maišant apie 40 min. ant silpnos ugnies. Masė po truputį tirštėja. Įdėti smulkintus graikinius ir anakardžių riešutus. Virti pamaišant.
Baigiant virti įdėti sviestą ir susmulkintus sausainius, išmaišyti, nuimti nuo ugnies. Perdėti į kitą indą ir palaukti kol pravės.
Kai masė bus truputį šilta, daryti saldainius.
Rankas suvilgyti vandeniu, taip bus patogiau, saldainių masė nelips prie rankų.
Saldainius formuoti norimos formos ir iškart apvolioti kokoso drožlėse, migdolų riekelėse. Apvoliojant šokolado pabarstuose ir šokolado drožlėse masė turi būti vėsi, nes kitaip šokoladas tirps.
Pagamintus saldainius kelioms valandoms ar per naktį laikyti šaldytuve.
Skanaus.