Magiškas pyragas, kuris susisliuoksniuoja pats

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Magiškas pyragas, kuris susisliuoksniuoja pats
Magiškas pyragas, kuris susisliuoksniuoja pats
Magiškas pyragas, kuris susisliuoksniuoja pats
Autorius apie receptą: Minkštutėlis, skanutėlis pyragas, kuris ne veltui yra vadinamas magiškuoju – iš vienos masės iškepa 3 sluoksnių pyragas – argi ne magiška? Pyragas savo tekstūra gali Minkštutėlis, skanutėlis pyragas, kuris ne veltui yra vadinamas magiškuoju – iš vienos masės iškepa 3 sluoksnių pyragas – argi ne magiška? Pyragas savo tekstūra gali nustebinti ir užkietėjusius pyragų kepėjus. Viršutinis pyrago sluoksnis, kaip biskvitas, antras sluoksnis primena putėsius, o trečiasis – pudingo tekstūros. Skonis tikrai superinis, jei norite “pagerinti” savo kepinį – ant viršaus galite užpilti karšto šokolado, patiekti su mėgstamu kremu ar ledais. Gal kiek sunkoka gražiai išimti pyragą iš kepimo formos, nes jis gana minkštas, tačiau tam prieš supilant tešlą į kepimo formą nepamirškite gerai jos išsviestuoti.
Jei vaišinsite svečius, būtinai paminėkite, kad kepate magiškus pyragus – o čia – vienas iš jų! Smagių įspūdžių bekepant!
(...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
150 gramų cukraus
115 gramų miltų
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
4 vienetai kiaušinių trynių
4 vienetai kiaušinių baltymų
500 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
1 šaukštas vandens
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
4 lašai acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išplakti iki baltumo kiaušinių trynius su cukrumi, vanilės esencija ir vandeniu. Po to įdėti sviesto ir vėl gerai išplakti. Į kiaušinių masę pamažu pilti pieną ir miltus, nuolat maišant.
2.
Kiaušinių baltymus su actu išplakti iki standžių putų ir juos atsargiai įmaišyti į kiaušinių - miltų masę.
3.
Pyrago masę supilti į sviestu gerai išteptą kepimo formą ir pašauti į iki 160 C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 45 minutes, kol viršus gražiai paruduoja ir pyrago kraštai šiek tiek atšoka nuo formos kraštų. Kai iškeps, palikti bent 2 valandas atvėsti, tuomet išimti iš formos. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (19)
Audrone
2023-01-04 21:13
Labai fainas receptas, gražūs sluoksniai gaunasi ATSAKYTI
Laima
2020-02-24 16:02
Man gavosi tik 2 sluoksniai? ATSAKYTI
Rita
2019-06-12 11:03
O 1 šaukštas vandens? Kuriuo etapu jis pilamas ir ar tikrai reiakalingas?
ATSAKYTI
Kotryna
2019-06-12 15:09
Pirmame žingsnyje parašyta: išplakamas su kiaušinių tryniais, cukrumi ir vanilės esencija :) ATSAKYTI
Donalda
2019-05-28 20:26
Skaniai gavosi. Gal kiek saldokas... Bet skanus ATSAKYTI
Silvi
2018-02-28 16:46
Labai geras pyragas! Mano vyras ne megejas naminiu pyragu, bet sita ivertino. ATSAKYTI
Gema
2018-02-22 22:22
Labai skanu. Daug kartu kepiau - nuostabus ATSAKYTI
Gema
2018-02-22 22:26
Nebus kiausinienes, jei nepatingesit daugiau paplakti trynius su cukrumi ATSAKYTI
Danguole
2018-02-21 19:24
Tikrai kiausiniene..
ATSAKYTI
Giedre
2018-02-17 21:50
Nieko ypatingo,saldi kiausiniene... ATSAKYTI
Vida
2018-02-18 20:44
Na šis pyragas yra pudingo tipo, vieniems tas patinka, kitiems turbūt ne. Mano šeimoje jį mėgstam, bet reikia turbūt pabandyti, kad sužinoti, ar tas skonis patinka. O atrodo tikrai labai gražiai :) ATSAKYTI
Rita
2017-04-29 12:31
O kepimo miltelių visai nereikia? ATSAKYTI
Auguste
2017-04-29 21:42
Tikrai nereikia :-) ATSAKYTI
Adriana.
2018-02-09 22:51
Nereikia,nes isplakti kiausiniu baltymai iskelia pyraga. ATSAKYTI
Lora
2017-04-23 22:26
pyragas tikrai susisluoksniavo į 3 sluoksnius, o skonis tai neįpatingas, bet pyragas tai tikrai įdomus ATSAKYTI
Augustina
2017-04-19 14:58
Tik dėl visa ko, autorė pamiršo paminėti ir tai, kad BŪTINA kepti formoje su uždaru dugnu, jei ne žinoma pro dugną masė tiesiog ištekės ;) ATSAKYTI
Ugnius
2020-03-03 18:39
gaila pervelai perskaiciau :D ATSAKYTI
Jurga
2017-04-17 18:15
Tai kiek čia pieno reikia? 5ml? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-04-17 19:06
Ne, pieno visgi reikia 500ml, autorė paliko klaidelę įkeldama receptą. Pataisėme ką tik ir pačiame recepte - pieno šiam pyragui reikia 500 ml :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital