Macarons

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Macarons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
110 g baltymų (apie 3 vidutinio dydžio baltymai)
100 g migdolų miltų (galima naudoti ir sveikus migdolus ar migdolų plokšteles)
190 g cukraus pudros
20 g cukraus
Žiupsnelis druskos (mažo)
Pertepimui:
50 gr. juodojo šokolado
50 g  grietinėlės (35 % rieb. )
0,5  v.š. sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2. Migdolų miltus sumaišykite su milteliniu cukrumi. Sudėkite į maisto smulkintuvą ir permalkite – smulkintuvą ijungę laikykite porą minučių.
3. Permaltus miltus su milteliniu cukrumi išsijokite į dubenį per pakankamai smulkų sietelį.
4. Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
5. Iš orkaitės išimtus miltus palikite atvėsti. Tuomet dar kartą išsijokite į didelį dubenį.
6. Kitame dubenyje išplakite sendintus kiaušinių baltymus. Elektriniu plaktuvu paplakite, kol baltymai suputos. Tuomet suberkite cukrų ir plakite iki standžių, blizgančių putų. Baltymus išplakite labai stropiai ir sąžiningai – išėmus plakiklio šluotelę iš dubens su baltymais, ant jos turi likti standi baltymų kepurė. O, dubenį su baltymais apvertus “aukštyn kojom”, baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje.
7. Beriame į baltymus turimą birų mišinį ir maišome "keldami" tešlą nuo dugno ir "uždengdami" ja viršų. Idealiausiai tam tinka plokščia mentelė. Maišyti reikia kuo trumpiau! Tešlos konsistencija turi būti tokia, kad šaukšteliu jos uždėjus ant lėkštutės tešla labai lėtai slystų į šonus ir būsimo pyragaičio viršus taptų lygus, be kauburėlių. Jei konsistencija dar nėra tokia - pamaišome tešlą. Maišant ji skystėja. Bet vėlgi - labai svarbu tešlos nepermaišyti (!!!), nes išspausti Macarons'ai paprasčiausiai išskys į "blynus". Ant kepimo popieriaus nusipiešiame apie 3 cm. skersmens apskritimus. Tešlą dedame į konditerinį maišelį ir be jokio angalio ant nusipieštų apskritimų spaudžiame pyragaičius. Paliekame juos 60 min. kambario temperatūroje apdžiūtų. Tai labai svarbu, nes teigiama, kad nuo jų džiūvimo laiko priklauso "sijonėlių" formavimasis. Nežinau, kiek tame tiesos, bet palaikius nurodytą laiką šį kartą išties kepant pradėjo formuotis vadinami "sijonėliai".
8. Kepame iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tačiau reikia atsižvelgti į savo orkaitės ypatumus.
9. Macarons nuimkite nuo kepimo popieriaus, tik tada, kai jie bus visiškai atvėsę!

Pertepimui:
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Raktažodžiai: macaron receptai
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
tėvelių dienai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital