Lęšių ir daržovių troškinys su falafeliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Lęšių ir daržovių troškinys su falafeliais
Lęšių ir daržovių troškinys su falafeliais
Lęšių ir daržovių troškinys su falafeliais
Lęšių ir daržovių troškinys su falafeliais
Autorius apie receptą: Lęšių ir daržovių troškinys – jaukus ir labai gardus. Aromatingi prieskoniai – kuminas, ciberžolė, kalendros – suteikia troškiniui rytietiško skonio bei aromato, Lęšių ir daržovių troškinys – jaukus ir labai gardus. Aromatingi prieskoniai – kuminas, ciberžolė, kalendros – suteikia troškiniui rytietiško skonio bei aromato, tačiau tobulai tinka ir mūsų vėsiam rudeniui bei ilgiems vakarams, kai norisi šildančių skonių. Troškinys skanus ir vienas, tačiau ypatingai gardžiai dera su „Naturli“ falafeliais – visiška skonių ir tekstūrų harmonija! Jei mėgstate truputį aštresnį maistą, negailėkite aitriųjų paprikų dribsnių. Jų aštrumas puikiai subalansuoja saldų saldžiųjų bulvių ir kokosų pieno skonį. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
325 gramai falafelių (naudojau „Naturli“)
265 gramai konservuotų lęšių (naudojau garuose virtus)
125 mililitrai kokosų gėrimo (naudojau iš skardinės)
125 gramai pomidorų tyrės
50 gramų špinatų
1 vienetas saldžiųjų bulvių
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
2 centimetrai imbiero (apytikriai)
5 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
0.5 šaukštelio malto kumino
0.5 šaukštelio maltos kalendros
0.5 šaukštelio maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį žaliųjų citrinų (riekelių)
pagal skonį kalendros (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite troškinį. Gilioje keptuvėje virš vidutinės ugnies ištirpinkite 3 šaukštus augalinės sviesto alternatyvos. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite kapotą česnaką ir maišydami kepkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
2.
Sudėkite tarkuotą imbierą ir prieskonius. Maišydami kepkite dar minutę.
3.
Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę, lęšius. Supilkite kokosų gėrimą ir pomidorų tyrę. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir virkite apie 10-15 minučių, kol saldžiosios bulvės suminkštės. Retkarčiais atidenkite dangtį ir išmaišykite.
4.
Baigdami troškinti, įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius, ir pakaitinkite, kol jie sukris.
5.
Kol verdate troškinį, iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų augalinės sviesto alternatyvos. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
6.
Troškinį patiekite su falafeliais. Papuoškite citrinų riekelėmis ir šviežiomis kalendromis. Jei norite, galite pagardinti kokosų „jogurtu“.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital