Lengvos ir skanios keptuvėje keptos bandelės

AUTORIUS:
Renata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Bandelės keptuvėje
Autorius apie receptą: Greitai ir lengvai iškepamos bandelės be jokios orkaitės. Jeigu norisi saldžių, galite į tešlą įdėti cukraus ir vanilinio cukraus. Greitai ir lengvai iškepamos bandelės be jokios orkaitės. Jeigu norisi saldžių, galite į tešlą įdėti cukraus ir vanilinio cukraus. Renata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
6 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė pieno (šilto)
1 stiklinė vandens (šilto)
100 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai cukraus (arb)
2 šaukšteliai sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į šiltą pieną įmaišyti cukrų, kol ištirps. Šiltame vandenyje ištirpinti mieles.
2.
Pieną, mielių tirpalą, sviestą, 3 stiklines miltų bei druską maišyti iki vientisos masės. Pamažu berti likusius miltus ir išminkyti tešlą. Miltų dėkite tiek, kad tešla labai neliptų prie rankų, bet ir liktų minkšta, elastinga. Išminkytą tešlą dėkite į švarų, aliejumi pateptą dubenį, pridenkite švariu rankšluoščiu ir palikite pakilti.
3.
Tešlą iškočiokite 1.5 - 2 cm storio. Išspauskite stikline ar apvalia sausainių formele bandeles. Pridenkite ir palikite dar pakilti. Beje, kartais, jeigu patingiu kočioti, tiesiog suformuoju bandeles rankomis kaip varškėtukus, tada bandutės būna gal ne tokios gražios formos, bet ne mažiau skanios.
4.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Sudėkite bandutes ir kepkite uždengę keptuvę dangčiu ant nedidelės ugnies apie 7-8 minutes, kol viena jų pusė gražiai paruduos. Tada bandeles apverskite ir kepkite dar apie 5-6 minutes, jau be dangčio, kol gražiai rustels ir vidus iškeps. Kol iškeps visos bandelės, jau iškepusias galima laikyti šiltoje orkaitėje, kad neatvėstų.
AUTORIUS: Renata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Liucija
2018-03-10 16:27
Pietu Vokietijoje jas valgo su vaniliniu arba vyno padazu. Labai tinka. Jie kepa storasieneje keptuveje uzdegia dangciu, ir ju nevarto. Virsus buna baltas, bet tiesiog nuo garu issutes. Ir deda i ketuve mazai riebalu. Tai senas nacionalinis sio krasto receptas. ATSAKYTI
Aldona
2018-03-07 14:14
O kur pilti vandeni? ATSAKYTI
Asta
2018-03-07 16:46
Parašyta pirmame žingsnyje - jame reikia ištirpinti mieles, o tada vandenį drauge su pienu maišyti su miltais ir kitais ingredientais. ATSAKYTI
Irina
2017-02-01 15:24
Super paprastos ir gardžios, toks vidurys tarp bandelių ir blynelių. Aš dar cukraus į tešlą įdėjau ir į vidų varškės su razinomis įdaro įdėjau, tai labai skaniai pavyko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis