Razinas ir abrikosus nuplaukite verdančiu vandeniu, abrikosus susmulkinkite, užpilkite brendžiu ir 30 min. palaikykite (galima ir iš vakaro).
Pieną užvirinkite ir leiskite truputį atvėsti. Tuo tarptu trynius išsukite su cukrumi iki purumo. Įmaišykite miltus. Tada nuolat maišydami karštą pieną supilkite į trynių ir cukraus masę. Dar šiek pakaitinkite ant mažos ugnies kelias minutes, kad kremas sutirštėtų. Tada nuimkite nuo ugnies, sudėkite gabalėliais supjaustytą kambario tempetarūros sviestą, nutarkuotą citrinos žievelę ir išplakite gerai viską mikseriu iki vientisos masės bei palikite atvėsti. Pravėsus įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę.
Kiekvieną vaflio lakštą aptepkite kremu, apibarstykite nuvarvintais džiovintais vaisiais. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, puoškite kokosų drožlėmis, džiovintais vaisiais arba riešutais ir 12 val. padėkite į šaldytuvą.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)