Jogurtinis persikų ir želė tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jogurtinis persikų ir želė tortas
Autorius apie receptą: Perskaitę receptą turbūt pagalvojote – ojei, kiek žingsnelių… Iš tikrųjų nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tik reikia paskirti šiek tiek Perskaitę receptą turbūt pagalvojote – ojei, kiek žingsnelių… Iš tikrųjų nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, tik reikia paskirti šiek tiek laiko. Kuomet želė vėsta, išsikepame biskvitą, kuomet biskvitas vėsta, pasigaminame jogurto - persikų masę, ir galiausiai belieka viską susluoksniuoti. Skonis tikrai atperka laiką praleistą begaminant šį tortą/pyragą. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
70 gramų cukraus
1 šaukštas pieno
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
425 gramai konservuotų persikų (saldžiame sirupe)
280 gramų persikų jogurto (kambario temperatūros)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
6 lapeliai želatinos (arba 20 gr grūdelių)
5 šaukštai vandens (karšto)
Želė sluoksniui:
350 mililitrų vandens (karšto)
80 gramų persikų želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želė sluoksniui į karštą vandenį supilame želė, maišome, kol visos želė granulės ištirpsta. Paliekame visiškai atvėsti.
2.
Biskvitui viename dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu (mikseriu) ~3-5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Tada supilame pieną ir aliejų, išmaišome šaukštu.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus įsijojame miltų mišinį į kiaušinių masę. Lėtai ir atsargiai išmaišome tešlą šaukštu, kol miltai susijungia su kiaušinių mase.
4.
Ant apvalios, išardomos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens formą) patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Ar biskvitas iškepęs – patiktriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės, paliekame visiškai atvėsti.
5.
Persikų kremo sluoksniui – pamerkiame želatinos lapelius į šaltą vandenį 5-10 min. Nuo persikų nupilame skystį.
6.
Pasiliekame 3 nedideles persikų skilteles, o likusias sutriname elektriniu trintuvu arba maisto trintuvu. Sutrintus persikus sumaišome su jogurtu.
7.
Želatinos lapelius gerai nuspaudžiame, sudedame į karštą vandenį, išmaišome. Paliekame šiek tiek pravėsti. Tada į želatiną įdedame 3-4 šaukštus jogurto, išmaišome, po to visą želatiną sudedame į jogurtą. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Plakame tol, kol grietinėlė nebekrenta nuo elektrinio plakiklio šluotelių (tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius). Tada grietinėlę atsargiai sumaišome su jogurtu naudodami šaukštą. Kremą paliekame šaldytuve ~ 30 min., kad šiek tiek sustingtų.
8.
Kepimo formos šonus tolygiai padengiame kepimo popieriumi. Tada supilame jogurto kremą ant biskvito, išlyginame paviršių ir dedame atgal į šaldytuvą bent 1-1,5 valandos.
9.
Kai kremas sustingsta ant jo išdėliojame supjaustytas (kaip patinka) likusias persikų puseles. Po to atsargiai, naudodami šaukštą užpilame persikų želė ir dedame atgal į šaldytuvą bent 2-3 h arba pernakt.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Heida Garnyte
2021-07-29 02:15
Nelabai itikinamai atrodo toks biskvito produktu kiekis tai kiek to biskvito iseitu ATSAKYTI
Ingrida
2021-07-29 10:20
Tai biskvito tik apatinio sluoksnio reikia, jau pjaustyt nereikia, tai tikrai užtenka :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital