1.
Želė sluoksniui į karštą vandenį supilame želė, maišome, kol visos želė granulės ištirpsta. Paliekame visiškai atvėsti.
2.
Biskvitui viename dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakame elektriniu plakikliu (mikseriu) ~3-5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Tada supilame pieną ir aliejų, išmaišome šaukštu.
3.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Per kelis kartus įsijojame miltų mišinį į kiaušinių masę. Lėtai ir atsargiai išmaišome tešlą šaukštu, kol miltai susijungia su kiaušinių mase.
4.
Ant apvalios, išardomos kepimo formos dugno (naudojau 24 cm skersmens formą) patiesiame kepimo popierių, supilame tešlą, išlyginame paviršių ir kepame iš anksto iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Ar biskvitas iškepęs – patiktriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės, paliekame visiškai atvėsti.
5.
Persikų kremo sluoksniui – pamerkiame želatinos lapelius į šaltą vandenį 5-10 min. Nuo persikų nupilame skystį.
6.
Pasiliekame 3 nedideles persikų skilteles, o likusias sutriname elektriniu trintuvu arba maisto trintuvu. Sutrintus persikus sumaišome su jogurtu.
7.
Želatinos lapelius gerai nuspaudžiame, sudedame į karštą vandenį, išmaišome. Paliekame šiek tiek pravėsti. Tada į želatiną įdedame 3-4 šaukštus jogurto, išmaišome, po to visą želatiną sudedame į jogurtą. Grietinėlę išplakame su cukrumi. Plakame tol, kol grietinėlė nebekrenta nuo elektrinio plakiklio šluotelių (tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius). Tada grietinėlę atsargiai sumaišome su jogurtu naudodami šaukštą. Kremą paliekame šaldytuve ~ 30 min., kad šiek tiek sustingtų.
8.
Kepimo formos šonus tolygiai padengiame kepimo popieriumi. Tada supilame jogurto kremą ant biskvito, išlyginame paviršių ir dedame atgal į šaldytuvą bent 1-1,5 valandos.
9.
Kai kremas sustingsta ant jo išdėliojame supjaustytas (kaip patinka) likusias persikų puseles. Po to atsargiai, naudodami šaukštą užpilame persikų želė ir dedame atgal į šaldytuvą bent 2-3 h arba pernakt.