Autorius apie receptą:
Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir
Gardi, maistinga ir greitai pagaminama užtepėlė. Jai nereikia pieno produktų, tad puikiai tiks ne tik norintiems išbandyti naujus skonius ar vengiantiems laktozės, bet ir Kūčių stalui. Tai yra bazinis receptas kuris puikus jau savaime, bet juo varijuokite drąsiai - įmaišykite saulėje džiovintų pomidorų, įpsauskite skiltelę česnako, įpjaustykite kaparėlių - kaskart ši užtepėlė gali būti vis kitokia.
(...daugiau)(...mažiau)Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų
rūkytos lašišos filė
100 gramų
anakardžių riešutų
1 šaukštas
žaliųjų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Anakardžius užpilu karštu vandeniu ir palieku bent dvi valandas išbrinkti ir suminkštėti. Išbrinkusius nusunkiu.
2.
Į trintuvą dedu suminkštėjusius anakardžio riešutus, rūkytą lašišą ir citrinų sultis.
3.
Trinu nedideliu greičiu, vis nustumdama ingredientus nuo sienelių link trintuvo ašmenų. Trinu iki norimos konsistencijos - trumpiau trinant ji bus grūdėtesnė, tekstūriškesnė, ilgiau - vientisesnė. Paragauju, ar patinka skonis. Jeigu norisi, įpilu dar šiek tiek citrinų sulčių ar įberiu druskos ir/ar žiupsnelį pipirų.
4.
Šią lašišos užtepėlę aš labai mėgstu tepti ant orkaitėje iškeptų saldžių bulvių riekelių, pabarstyti trupučiu rūkytos paprikos, smulkintais riešutais bei žalumynais - šventės verta užkandėlė. Bet ji taip pat labai skani užtepta ant juodos duonos, mėgiamo skrebučio ar tiesiog kabliuojama daržovių lazdelėmis.
Pabandziau ir as, ir atvirai nesitikejau kad taip skanu! Labai lengvai ir greitai pasigamina, o visi produktai puikiai suzaidzia tarpusavyje ir gaunasi puikus skonis. Puikiai tinka kucioms.
ATSAKYTI