Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
650 gramų
miltų
320 mililitrų
vandens
(šilto)
80 mililitrų
aliejaus
30 gramų
šlapių mielių
6 šaukštai
cukraus
5 šaukštai
aguonų
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į vandenį dėti mieles, pilti aliejų, berti druską ir cukrų. Maišyti, kol masė suputos. Suberti miltus, aguonas ir išminkyti. Tešla turėtų būti minkšta, elastinga, lipni nebent lengvai. Jei atrodo per kieta, įpilti dar šiek tiek vandens, o jei per lipni - įberti dar miltų.
2.
Pridengti rankšluostėliu ir palikti tešlą pakilti 1-1.5 val.
3.
Imti po gabaliuką tešlos ir kočioti į piršto storio volelius. Pavoliokite miltuose. Supjaustyti 1 cm pločio gabalėliais ir dėti ant miltais pabarstytos skardos.
4.
Kepti iki 170 0 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15 minučių iki gražiai pagels.
Du kartus dariau,bet nei karto tešla neiškilo,nors dariau viska pagal recepta
ATSAKYTI
Asta
2021-12-22 11:31
Dariau pirma karta, viska sveriau ir matavau, bet tesla skysta gan gavosi, teko nemazai dar miltu ideti, tai kas norit mazesnio kiekio kuciuku, maziau skysciu deciau..
ATSAKYTI
Ar tinka sausos mielės ir kiek jų dėti
2020-12-23 19:08
Ar tinka sausos mielės ir kiek jų dėti vietoj šlapų
ATSAKYTI
Gamintojas numeris1
2019-12-22 13:39
Žiauriai lengva ir skanu ATSAKYTI
Neringa
2019-12-16 18:34
Aš turiu šviežių kepimo mielių.. Ar jos tinka?????
ATSAKYTI
Monika
2018-12-23 14:50
Labai skanu
ATSAKYTI
Rimute
2016-12-04 20:09
Labai aciu uz puiku recepta. Labai skanius iskepiau.
ATSAKYTI