Labai skanus morenginis tortas "Pavlova" su grietinėlės kremu

AUTORIUS:
Justyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 7
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Morenginis tortas Pavlova su grietinėlės kremu
Autorius apie receptą: Nori tapti kulinarijos žvaigžde? Pagamink tortą Pavlova! Jam pagaminti beveik nereikia pastangų, o efektas – stulbinantis! Kokia Pavlova turi būti: morengas turi būti baltos Nori tapti kulinarijos žvaigžde? Pagamink tortą Pavlova! Jam pagaminti beveik nereikia pastangų, o efektas – stulbinantis! Kokia Pavlova turi būti: morengas turi būti baltos arba lengvai kreminės – kaip grietinėlė - spalvos. Morengas gali būti šiek tiek įtrūkęs šonuose. Morengo viduje turi būti storas sluoksnis baltyminės "kempinėlės“. (...daugiau) Justyna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 7
Morengui:
6 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis vyno acto
Kremui:
600 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 145° C. Kepimo popieriuje nupieškite 20 cm skersmens apskritimą. Popierių apverskite ir uždėkite ant kepimo skardos.
2.
Supilkite baltymus į plakimo indą ir trumpai paplakite, kol pasidarys lengvos putos. Palengva suberkite cukrų, vis plakdamos masę. Pabaigoje maišydamos įpilkite acto ir įberkite krakmolo. Tešla turi būti standi, blizganti.
3.
Baltymų tešlos trečdalį dėkite ant kepimo popieriaus, išlyginkite masę apskritime, pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių. Po to sumažinkite kaitrą iki 110 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių. Taip iškepkite 3 lakštus. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir atvėsinkite morengą orkaitėje.
4.
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, akylai stebėdamos, kad neperplaktumėte, įpilkite šviežių citrinos sulčių. Ant baltyminio pagrindo sudėkite grietinėlę, ant jos – uogas. Patiekite is karto.
AUTORIUS: Justyna
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital