Vištiena su pievagrybiais orkaitėje kremiškame padaže

AUTORIUS:
Indrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištiena su pievagrybiais orkaitėje kremiškame padaže
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pikantiškas, labai aromatingas, sotus ir skanus patiekalas, kuriam paruošti nereikia jokių įmantrių sugebėjimų ir ingredientų. Labai skanu tiekti su mėgiamais makaronais, Pikantiškas, labai aromatingas, sotus ir skanus patiekalas, kuriam paruošti nereikia jokių įmantrių sugebėjimų ir ingredientų. Labai skanu tiekti su mėgiamais makaronais, bulvėmis, bulvių koše ar tiesiog su salotomis. (...daugiau) Indrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
400 gramų vištienos krūtinėlės (apytikriai)
250 gramų pievagrybių (apytikriai)
200 gramų mocarela sūrio (arba fermentinio, čederio ar kito mėgiamo, tarkuoto)
0.5 vieneto svogūnų
3 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės
200 mililitrų sultinio
100 gramų kreminio sūrio
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštelis itališkų žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros.
2.
Vištienos krūtinėles supjaustyti juostelėmis, berti druską, pipirus ir gerai įtrinti.
3.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, dėti vištienos juosteles vienu sluoksniu. Tai svarbu tam, kad gražiai apkeptų. Kepti iki kol gražiai apskrus.
4.
Svogūną smulkiai susmulkinti, česnaką sukapoti, o pievagrybius supjaustyti griežinėliais.
5.
Į tą pačią keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, suberti svogūną, česnakus ir pakepti kelias minutes iki kol svogūnai apkeps. Tuomet suberti pievagrybius ir kepti iki kol pievagrybiai iškeps.
6.
Į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, berti miltus ir greitai maišyti, kad neliktų sausų miltų. Tuomet supilti grietinėlę, gerai išmaišyti, geriausia maišyti konditerine šluotele. Tuomet supilti sultinį, jokių miltų gumulėlių būti neturi. Sudėti kreminį sūrį, itališkas žoleles ir gerai permaišyti. Padažas turi būti tirštesnis.
7.
Į kepimo formą arba tris mažesnes formeles sudėti vištieną, ant jos sukrėsti pievagrybius ir aplieti paruoštu padažu.
8.
Kepimo formą uždengti su folija ir kepti 20-25 minutes. Pabarstyti sūriu ir kepti dar apie 5 minutes iki kol sūris išsilydys.
AUTORIUS: Indrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital